EDİRNE BELEDİYESİ’NİN GÜREŞÇİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI

2017-05-02 09:09:31
EDİRNE BELEDİYESİ’NİN GÜREŞÇİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde 18’inci Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında gerçekleştirilen yağlı güreşlerde Edirne Belediyesi’nin güreşçisi Berkay Örs, Teşvik-2 Boyda üçüncü olarak başarı elde etti. Kırkpınar’dan sonra en önemli güreşlerden biri alan Kumluca Güreşleri’nden dereceyle dönen Örs’ün şimdiki hedefi 656. Kırkpınar Güreşleri’nde dereceye girmek.

Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında Karatepe Stadı’nda yapılan ve 72’si başpehlivan yaklaşık 1050 güreşçinin katıldığı, 2 gün süren güreşlere Edirne Belediyesi’nin güreşçisi Berkay Örs’te katıldı. Teşvik-2 Boyda 120 kişinin içerisinde büyük bir başarı gösteren örs üçüncülüğü elde etti. 4 yıldır yağlı güreşlerle ilgilenen Örs, Kırkpınar’dan sonra en önemli güreşler olarak nitelendirilen Kumluca Güreşleri’nde derece almanın mutluluğunu yaşadı. Başarısındaki en büyük katkının Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ait olduğunu ifade eden Örs, yağlı güreşlere ve güreşçilere desteğini esirgemeyen Gürkan’a teşekkür etti.

4 yıldır güreşlere katılan Örs’ün şimdiki hedefi ise Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde derece almak. Berkay Örs’ün bu hedefle çalışmalarını hız kesmeden devam ettirdiğini anlatan antrenör Talat Çelik, “Edirne’yi ve Edirne Belediyesi’nin ismini tüm ülkede ve uluslararası alanda duyurmak istiyoruz. Güreşçilerimiz bu hedefle çalışmalarını sürdürüyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan aldığımız destekle yağlı güreşleri en şekilde anlatmak, katıldığımız yer müsabakadan dereceyle dönmek istiyoruz. Bize destek veren herkese teşekkürler. Yağlı güreşlerde Edirne’nin ismini duyurmaya devam edeceğiz” dedi.