EDİRNE GEZİLERİ’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU MEDRESE ALİBEY MAHALLESİ

2016-05-26 07:55:13
EDİRNE GEZİLERİ’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU MEDRESE ALİBEY MAHALLESİ

Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Edirne Gezileri’nin bu haftaki konuğu Medrese Alibey Mahallesi’nde yaşayan kadınlar oldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatı doğrultusunda geleneksel hale getirilen Edirne Gezisi’ne katılan Medrese Alibey Mahallesi kadınları Edirne’nin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Edirne Gezisi’ne katılan 28 kadın; Sarayiçi, II.Beyazıt Külliyesi ve Lozan Anıtı’nı gezdikten sonra Edirne Belediyesi Protokol Evi’nde mola verdi.

Edirne Belediyesi Protokol Evi’nde öğle yemeği yiyen kadınlar daha sonra Edirne Belediyesi Zübeyde Hanım  Kadın Lokali’ni ziyaret etti. Edirne Belediyesi Zübeyde Hanım  Kadın Lokali’nde gerçekleştirilen kurslar ve sportif faaliyetler hakkında bilgi alan kadınlar, kadın lokalini çok beğendiklerini söyleyerek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ettiler.

Edirne Gezileri’nin son durağı ise, Tarihi Edirne Belediye Binası oldu. Medrese Alibey Mahallesi’nde kadınlarını karşılayan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Atatürk Odası ve belediye binası hakkında bilgi vererek, kadınların şikayet ve taleplerini dinledi.