EDİRNE KENT MÜZESİ TAKSİCİLERE TANITILDI

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu; Edirne Kent Müzesi’nde düzenlediği basın toplantısında taksici esnafı ile bir araya geldi.

2018-07-18 11:04:03
EDİRNE KENT MÜZESİ TAKSİCİLERE TANITILDI

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu; Edirne Kent Müzesi’nde Edirne Şöförler Odası Başkanı Ali Şahin’in de katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın girişimleriyle son yıllarda Edirne’ye gelen turist sayısında gözle görülen bir artışın yaşandığından bahseden Tanrıkulu; Edirne’nin tanıtımında taksici esnafının çok büyük bir katkısının olduğunu belirtti. Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen toplantı ile taksici esnafına burasını tanıtmayı, onların da Edirne’ye gelen müşterilerine burasını anlatmalarını istediklerini belirten Tanrıkulu, “Müze deyince ister istemez aklınıza hemen Etnoğrafya Müzesi geliyor. Oysa ki bu güzide kentimizin bir de şu an içinde bulunduğumuz bir Kent Müzesi var. Sizler Edirne’ye gelenlerle birebir ilk teması kuran kişisiniz. Onlara Edirne’den bahsederken Edirne Kent Müzesi’ni de anlatın istiyoruz” dedi.

Edirne’nin tanıtımı ve turizmi geliştikçe Türkiye’nin her yerinden insanların Edirne’ye gelmeye başladığını kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Tanrıkulu,  taksici esnafının da dünyanın turizm ve tarihi ile ünlü diğer şehirlerindeki meslektaşları gibi yaşadıkları kenti iyice öğrenip bilmesi gerektiğini söyledi. Bu amaçla Belediye olarak çeşitli zamanlarda Edirne Kent Müzesi’nde bilgilendirme toplantıları düzenleyeceklerini ifade eden Tanrıkulu, “Mesela Bülbül Adası’nı bilmek zorundayız. Arda Nehri’nin nerden geçtiğini, hangi ülkeyle sınır yaptığını bilmek zorundayız. Hangi ünlü çok büyük ve dünyaca kıymetli heykeltraşımızın Edirneli olduğunu bilmek zorundayız. Hangi yazarımızın, “Suyu Arayan Adam” romanında Edirne’yi anlattığını bilmek zorundayız. Atatürk’ün kaç defa Edirne’ye geldiğini veya hangi tarihlerde geldiğini bilmek zorundayız. Yaşadığımız yerle ilgili yaşadığımız anla ilgili her şeyi bilmek zorundayız. Bu toplantılara belirli aralıklarla devam edeceğiz. Edirne Kent Müzesi’nin kenti anlatan çok kıymetli bir görevi var. İnsanlara yaşadığı şehri anlatıyor. Yaşadığı şehrin geçmişindeki ve şu andaki bilgileri paylaşıyor. O yüzden kent müzeleri dünyanın her yerinde özellikle kadim şehirlerde çok önemlidir. Edirne’de yaşarken her gün yeni bir şeyle karşılaşıyoruz. Boşuna sultanların şehri şehirlerin sultanı demiyoruz” dedi.

Edirne Kent Müzesi’nde taksici esnafı ile düzenlenen toplantıya katılan Edirne Şöförler Odası Başkanı Ali Şahin ise Edirne’ye en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını belirtti. Edirne’nin tanıtımına katkı sağlamaktan mutluluk duyacaklarını söyleyen Şahin, “Başta başkanımız Recep Gürkan olmak üzere, başkan yardımcımız Ertuğrul Bey’e böyle bir toplantı düzenlediği için tüm taksici esnafı ve başkanları önünde teşekkür ediyorum. Başkanlarımızın özellikle Edirne konusunda turizme ne kadar önem verdiğini Kırkpınar döneminde de yaşadık. Edirne’ye gelen turist sayısı her dönem artarak devam ediyor.  Bu toplantının düzenlenme sebebi, başkan olarak benim bile bilmediğim yerler olduğundan dolayı hem bunları öğrenmek, hem bu konuyla ilgili bizim soracağımız şeyler varsa başkanımıza sormak, taleplerimizi karşılıklı görüşmek. Biz Edirne’ye gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlıyor ve Edirne’yi en iyi şekilde temsil ediyoruz. En iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bütün durak başkanlarını toplayarak hepsine bilgi vereceğiz. Bu konu önemlidir. Hem ekmeğimize sahip çıkmak hem şehrimize sahip çıkmak için hep beraber el ele verip çalışmaya devam edeceğiz” dedi.