EDİRNE "SENİ" HEP BAŞKA SEVECEK

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yıldönümünde Edirne'de törenlerle anıldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise sosyal medya hesabından duygu dolu bir video paylaştı. Videoda Mustafa Kemal Atatürk' ün 21 Aralık 1930 tarihindeki Edirne görüntülerine ve "Geçmiş değil bugün gibi yaşıyoruz hala seni" ile "Edirne seni hep başka sevecek" mesajlarına yer verdi.”

2018-11-10 09:33:05
EDİRNE "SENİ" HEP BAŞKA SEVECEK

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yıldönümünde Edirne'de törenlerle anıldı. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen anma törenine Edirne Valisi Ekrem Canalp, Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Protokolün anıta çelenk bırakmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün 21 Aralık 1930 yılında Edirne’ye geldiğinde kaldığı Edirne Belediyesi’nde bulunan Atatürk Odası ziyaret edildi. Protokol, Ulu Önder'in yatağına çiçekler bıraktı. Ziyaretçiler Atatürk'ün Edirne'ye geldiğinde kaldığı yatağını ve eşyalarını özenle inceledi, Atatürk büstü ile fotoğraf çektirdi. Törenler daha sonra Halk Eğitim Merkezi'nde hazırlanan programla son buldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise sosyal medya hesaplarından duygu dolu bir video yayınladı. Videoda Mustafa Kemal Atatürk'ün 21 Aralık 1930 yılında Cumhurbaşkanı sıfatıyla geldiği Edirne'de çekilmiş görüntülere yer verildi. Edirne Belediye Binası'nın önünde halkla sohbet eden Mustafa Kemal Atatürk'e ait bu görüntüler izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Videoda ayrıca "Geçmiş değil bugün gibi. Yaşıyoruz hala seni. Gururla, özlemle' ile "Edirne seni hep başka sevecek. Sonsuza dek..." mesajlarına yer verildi. Ayrıca belediye hoparlöründen kente Atatürk'ün kendi sesinden konuşmaları ile sevdiği şarkılar dinletildi.