EDİRNE, YAĞLI GÜREŞİN OLİMPİYATI KIRKPINAR’A HAZIRLANIYOR

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 663’üncüsü düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için tüm hazırlıklar devam ediyor.

2024-06-28 14:16:25
EDİRNE, YAĞLI GÜREŞİN OLİMPİYATI KIRKPINAR’A HAZIRLANIYOR

Edirne Belediyesi organizasyonu ile 5-6-7 Temmuz tarihlerinde Sarayiçi Er Meydanı’nda düzenlenecek olan 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Sarayiçi Er Meydanı’nda ve şehrin her bir tarfında hazırlıklar hummalı bir şekilde devam ediyor. Her detayı titizlikle planlanan ve gelenekselliğe daha yakın yeni formatıyla ilk kez düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri, seyir zevkini üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan ve dünyanın en eski organizasyonlarından biri olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali 1 Temmuz Pazartesi günü Edirne Belediye Başkanı Sayın Av. Filiz Gencan Akın’ın Belediye Binası önünde Kırkpınar Davul-Zurna Ekibi tarafından karşılanması ile başlıyor.

Türkiye’nin dört bir yanından gelecek pehlivanların, yurt içi ve yurt dışından katılacak güreş sevdalılarının, sporseverlerin ve turistlerin ilgi odağı olacak Edirne’de yaşanacak yoğunluk sebebiyle trafik ve yaya güvenliği için gerekli tüm önlemler alınmaya devam ederken Sarayiçi Er Meydanı’nda ve Sarayiçi çevresinde hazırlıklar devam ediyor.

Seyir zevki yüksek ve gelenekselliğe daha yakın yeni formatı ile ilk kez düzenlenecek Kırkpınar Yağlı Güreşleri için her detayın incelikle düşünüldüğü belirten Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın,

“UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’mize katılacak pehlivanlarımız, yurtiçi ve yurtdışından gelecek on binlerce misafirimiz, sporseverlerimiz ve hemşehrilerimiz için sürdürdüğümüz Kırkpınar hazırlıklarımıza sadece Sarayiçi Er Meydanı’nda değil şehrimizin dört bir yanında devam ediyoruz.

Etkinliğin her aşamasında en iyi hizmeti sunmak için çalışan ekiplerimizle birlikte her detayı incelikle düşünüyor, gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Trafik akışını düzenlemek, ziyaretçilerin konforunu artırmak ve etkinlik süresince şehrin her köşesinde düzeni sağlamak için tüm ekipler durmaksızın çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl 663’üncüsünü düzenlediğimiz tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’mize tüm vatandaşlarımızı davet ediyor, Kırkpınar’ın asırlık ruhunu hep birlikte yaşamayı sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.