EDİRNE’DE 23 NİSAN COŞKUSU BİR BAŞKA GÜZELDİ

2015-04-25 17:31:49
EDİRNE’DE 23 NİSAN COŞKUSU BİR BAŞKA GÜZELDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de coşku içerisinde kutlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra kutlamalar 25 Kasım stadyumunda devam etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için gerçekleştirilen şenliklere Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve çok sayıda bürokrat ile birlikte vatandaşlar katıldı.

23 Nisan törenlerinde, Edirne merkez okullar ile 6. Balkan Çocuk Şenliği kapsamında Edirne'de bulunan Bosna Hersek, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Moldova ve Sırbistan ile çeşitli illerden gelen öğrenciler, folklor, jimnastik, judo, taekwondo ve pandomim gösterileri yaptılar. Töreni izleyen Edirne Valisi Şahin, Edirne Belediye Başkanı Gürkan ve Edirne Tugay Komutanı Arı, tüm çocukların bayramını kutlamak için gösteri alanına inerek, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Edirne Halkı’nın yoğun ilgi gösterdiği 23 Nisan kutlamaları, stadyumdaki törenin ardından, gün boyunca Saraçlar Caddesi’ne kurulan sahnede, tüm okul öğrencilerin gösterileri ile coşku içinde devam etti.