EDİRNE’DEN İSTANBUL’A KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLADI

2017-05-27 17:03:16
EDİRNE’DEN İSTANBUL’A KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLADI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın göreve gelmesiyle birlikte Ramazan Ayı’nda başlattığı Edirne’den İstanbul’a kültür gezilerinin ilk konuğu Abdurrahman Mahallesi oldu. İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezen mahalle sakinleri iftarlarını Edirne’de yaptı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla gerçekleştirilen kültür gezileri Ramazan Ayı’nın ilk günü olan 27 Haziran 2017 tarihinde başladı.

Abdurrahman Mahalle Muhtarlığı önünde toplanan mahalle sakinleri Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan ve Edirne’nin simgeleriyle süslenen gezi otobüsüne binerek İstanbul’a doğru yola çıktı. Sultan Ahmet,  Eminönü, Mısır Çarşısı, Eyüp Sultan Camii, Piyer Loti ve Panorama 1453’ü gezen mahalle sakinleri daha sonra Edirne dönüşünde Edirne Belediyesi’nin kendileri için hazırladığı iftar sofrasında oruçlarını açtılar.

Edirne Belediyesi tarafından Keyfzade Restoranda düzenlenen iftar yemeğine katılan mahalle sakinleri kendilerine bu imkanı sunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ederek, hem ibadet ettiklerini hem de daha yeni yerler keşfettiklerini söyledi.

Her mahallede düzenlenecek olan Kültür Gezileri Ramazan Ayı boyunca devam edecek.