EDİRNE’NİN EN GÖZDE MEKANINDA PİŞMEMİŞ TAVUK VE YEMEK ATIĞI

2017-02-14 11:17:23
EDİRNE’NİN EN GÖZDE MEKANINDA PİŞMEMİŞ TAVUK VE YEMEK ATIĞI

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamayla basında çıkan sahipsiz kuş ve güvercinlere yem satışının engellenmesiyle ilgili iddialar yanıtlandı. Yetkililer, bazı esnaf tarafından kuşlara atılan yemlerin beraberinde birçok sorunu da beraberinde getirdiğini ifade ederek, “Buğdayın yanı sıra yere atılan ekmek ve çiğ tavuk parçaları sağlığı tehdit ediyor, Edirne’nin en gözde caddelerinden biri olan Saraçlar Caddesi’ne yakışmayan görüntüleri de beraberinde getiriyor” denildi.

Sahipsiz kuş ve güvercinlere yem satışının engellenmesiyle ilgili iddiaları yaptığı yazılı açıklama ile yanıtlayan Edirne Belediyesi yetkilileri, açıklamada şunlara yer verdi:

“ ‘Sözde Hayvan Dostu Belediye’ başlıklarıyla kurumumuz aleyhine farklı algılar yaratılmaya çalışılmıştır. Trakya’nın en iyi hayvan barınağına sahip olan Edirne Belediyesi, sokak hayvanlarıyla yakından ilgilenmekte, onların sahiplendirilmesi, bakımı ve tedavisi için büyük bir çaba göstermektedir. Soğuk havalarda kalorifer sistemi ile hayvanlarımız ısıtılmakta, aynı zamanda ekiplerimiz kar yağışlarında ve soğuk havalarda kentin belli noktalarına yiyecek bırakarak, onların yaşamsal mücadelesini desteklemektedir.

Saraçlar Caddesi’nde insanların hayvan sevgisini ticarete dönüştürmek isteyen kişi ve kişiler tarafından kuşlara atılan yemler beraberinde birçok sorunu da meydana getirdi. Her gün yem atılan Saraçlar Caddesi’nde kuş ve güvercin sayısı her geçen gün arttı. Edirne’nin en gözde mekanlarından biri olan Saraçlar Caddesi, kuş dışkılarıyla dolarken; vatandaşların ayaklarına bulaşan bu dışkılar Saraçlar Caddesi’ndeki dükkanlara ve insanların evlerine kadar gitmesine neden oldu.

BİRÇOK KEZ ŞİKEYET ALDIK

Saraçlar Caddesi’nde yaşanan bu olaylardan dolayı hem esnafımızdan hem de vatandaşlardan birçok kez şikayet aldık. Vatandaşlar, Edirne Belediyesi olarak bu soruna çözüm bulmamızı istedi. Bunun üzerine yem sattığı tespit edilen kişiler uyarıldı.

HAYVAN SEVGİSİ DEĞİL TİCARET

Saraçlar Caddesi’nde yem satışı yapan kişi ve kişilerin kilosunu 1 TL’ye aldıkları buğdayı, bardağı 1 TL’den sattığı tespit edildi. İnsanların hayvan sevgisini,  kişi ve kişiler tarafından ticari olarak kullanılmak istendi.

Ayrıca Edirne Belediyesi personeli tarafından her sabah Saraçlar Caddesi’nde temizlik yapılmak zorunda kalınıyor. Kuşların pislettiği banklara vatandaşlar oturamıyor. Kuşların beslenmesi açık alanlarda yapılabilir.

KUŞLARIN BESLENMESİNE DEĞİL, KUŞLARIN KENTİN EN İŞLEK CADDESİNDE BESLENMESİNE KARŞIYIZ

Edirne Belediyesi olarak kuşların beslenmesine değil, kentin en işlek caddesinde beslenmesine karşıyız. Burada yaratılan görüntülerin tarihi ve modern kentimiz Edirne’ye yakışmadığını düşünüyoruz.

BUĞDAY HARİCİNDE ET PARÇALARI ATILIYOR

Saraçlar Caddesi’ne sadece buğday değil tavuk, et ve ekmek parçalarının da atıldığını tespit ettik. Gelişigüzel bir şekilde atılan bu besinler maalesef sağlığı tehdit ediyor. İnsanların ve hayvanların salgın hastalıklara yakalanma riskini arttırıyor.

Edirne Belediyesi olarak sokak hayvanlarının beslenmesi konusuna hassasiyetle yaklaşıyoruz. Vatandaşlarımız özelikle kış aylarında çöp konteynırlarının ve apartmanlarının önüne bir kap yemek ve bir kap su koyarak, sokak hayvanlarının beslenmesine yardımcı olabilirler. Ayrıca hayvanların beslenmesine yardımcı olmak isteyenler Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’na 235 10 36 numaralı hattan ulaşabilirler.