EDİRNE’NİN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI AV.FİLİZ GENCAN AKIN, ANNELER GÜNÜ’NÜ DOYASIYA KUTLADI!

Edirne’nin İlk Kadın Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Anneler Günü sebebiyle yoğun bir gün geçirdi.

2024-05-13 13:19:38

Anneler Günü programları, Av. Filiz Gencan Akın’ın Tunceli'de 1997 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen İstiklal Vardar'ın kıymetli annesi Mihriban Vardar’ı ziyareti ile başladı. Acılı aileye baş sağlığı dileyen ve duygu dolu anlar yaşayan Başkan Gencan Akın, şu ifadeleri kullandı;

“Bu özel ve anlamlı günde Tunceli'de 1997 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen İstiklal Vardar'ın annesi Mihriban Vardar'ı ziyaret ettik. Tüm şehit anneleri adına Mihriban annemizin ellerinden öpüyorum. Sizler bizlere emanetsiniz ve bu vatan için, bizler için çok kıymetlisiniz. Minnetimizi sunmak için evlerini bizlere açan, misafir eden Mihriban annemize çok teşekkür ediyorum. Bu vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha saygıyla, şükranla, minnetle anıyorum. Tüm şehit annelerimizin ellerinden öpüyor, Anneler Günü'nü kutluyorum”

Sonrasında ise Edirne Fotoğraf Sevdalılar Derneği sanatçıları tarafından düzenlenen “Kalbimizin Sultanları” Fotoğraf Sergisini ziyaret eden Başkan Gencan Akın bu etkinliğe annesi Fahriye Gencan ve Anneannesi Fatma Özcan ile birlikte katıldı. Annesi Fahriye Gencan için dilek ve niyet notu çekti, Emek Pazarı’nda satış yapan kadınların stantlarını gezerek hayırlı işler diledi.

Vatandaşlar Edirne Belediye Bandosunun neşeli şarkıları eşliğinde eğlendi, 12 Mayıs Anneler Günü panosu önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Burada konuşan Başkan Gencan Akın, “Öncelikle tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Ayrıca kaybettiğimiz annelerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün kıymetli annesi Zübeyde annemizi de rahmetle anıyoruz. Annelerimiz fedakârlıkları ve sevgi dolu yürekleriyle, bizler için çok kıymetli. Bu özel gün bizler için çok anlamlı, annelerini kaybedenler için ise çok hassas bir gün. Onların da acılarını paylaşıyorum. Ben de bugün annemle birlikte burada olmaktan büyük bir mutluluk duydum. Tüm annelerimize Anneler Günü’nü kutluyorum; çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Edirne Kadın Dayanışması tarafında Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen etkinliği katılan Başkan Gencan Akın, burada toplanan Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personelleri, Edirne Kadın Dayanışması üyeleri, sivil toplum örgütlerine üye kadınlar ve vatandaşlar ile birlikte Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın Atatürk Bulvarı üzerindeki büstüne yürüdü.

Etkinlik, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan ve İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu’nun Zübeyde Hanım Büstüne çelenk sunması ile başladı.

Büstün yenilenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Başkan Gencan Akın, şu ifadeleri kullandı; “Buraya en son 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gelmiştik. Fakat hep aklımda olan bir yerdi. Demiştim ki, seçimden sonra ilk iş Zübeyde Hanım’ın büstünü düzenleyeceğiz. Sağ olsun, arkadaşlarım da çok özenli bir çalışma yaptılar. Gurur duyuyorum. Bu büstü her zaman bakımlı ve güzel bir şekilde tutarak, Zübeyde annemize saygımızı ve sevgimizi ifade edeceğiz”

Ardından Edirne Huzurevi’nde kalan Huzurevi sakinlerini ziyaret eden Başkan Gencan Akın, annelerle bol bol sohbet etti, ellerini öptü, dertlerini dinledi ve hediyelerini takdim etti. Ziyaretleri ve hediyeleri için çok mutlu olduklarını belirten Huzurevi sakinleri Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’a teşekkürlerini iletti.

Huzurevi ziyaretinden sonra Türkiye’nin ve Balkanlar’ın en büyük interaktif çocuk müzesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde düzenlenen Anne-Çocuk etkinliğine katılarak, çocuklarla birlikte saksı tasarladı, çiçekler ekti.