EDİRNE’Yİ 19 MAYIS COŞKUSU SARDI!

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle “Gençliğimiz Geleceğimizdir” Fener Alayı, Edirne Belediyesi Kent Orkestrası Konseri ve Edirne Belediyesi Modern Dans Topluluğu Gösterisi düzenlendi. Edirneliler; ellerinde meşaleler, dillerinde gençlik marşları, kalplerinde Atatürk Sevgisi ile Atatürk Anıtı’na yürüdü. Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın; Atatürk Anıtı’nda yaptığı konuşmada, “ 19 Mayıs 1919 ülkemizin, cumhuriyetimizin doğum günü, bizlerin doğum günü. Ve ne mutlu ki, bu anlamlı gün biz gençlere armağan edildi. Bizler de her türlü imkânsızlık içerisinde mücadele etmeye Türkiye Cumhuriyeti için çalışmaya, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

2024-05-20 14:16:41
EDİRNE’Yİ 19 MAYIS COŞKUSU SARDI!

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle “Gençliğimiz Geleceğimizdir” Fener Alayı düzenlendi. Fener Alayına Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden, Küplü Belediye Başkanı Gökmen Altay, Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve 7’den 70’e her yaştan vatandaşlar katıldı.

Şükrüpaşa İlköğretim Okulu’nda buluşan Edirneliler, Edirne Belediye Bandosu ezgileri ve hep bir ağızdan söylenen coşku dolu marşlar eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın Atatürk Anıtı’nda yaptığı konuşmada

“Tam 105 yıl önce bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Millî Mücadelenin başlangıcını yaptı. Atatürk ve silah arkadaşları bu mücadelede hep beraber imkânsızlıklar içerisinde yeni bir destan yarattılar. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşları döşediler. 19 Mayıs 1919 ülkemizin, cumhuriyetimizin doğum günü, bizlerin doğum günü. Ve ne mutlu ki, bu anlamlı gün biz gençlere armağan edildi. Bu yüzden çok mutlu ve gururluyuz. Bizler de her türlü imkânsızlık içerisinde, mücadele etmeye Türkiye Cumhuriyeti için çalışmaya, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Çok gururlu ve onurluyum.

Ben de Edirne Belediye Başkanı olarak, genç ve kadın bir Belediye Başkanı olarak sizlerin huzurundayım. Bizler Türk Gençleri, Türk Kadınları olarak biliyoruz ki, eğitimli her Türk kadınının, her Türk gencinin bu cumhuriyete, Mustafa Kemal Atatürk’e borcumuz var. Bizler bu borcumuzu çok çalışarak, mücadele ederek ödeyeceğiz. Bugün burada sizlerle birlikte olmak benim için çok büyük bir onur ve gurur. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun! Doğum günümüz kutlu olsun! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içiyoruz. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk! Sağ olun, var olun” ifadelerine yer verdi.

Ardından toplanan kortej, Edirne Belediyesi Kent Orkestrası Konseri ve Edirne Belediyesi Modern Dans Topluluğu Gösterisi için Saraçlar Caddesi'ne yürüdü.

Etkinlik, Edirne Belediyesi Kent Orkestrası müzisyenlerinin sahne almasıyla başladı. Konserde sahne alan müzisyenler, 19 Mayıs'ın anlam ve önemine değinerek, katılımcılarla birlikte marşlar ve şarkılar söyledi. Özellikle Gençlik Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesi, geceye damgasını vurdu. Başkan Gencan Akın, sahne alan müzisyenlere çiçek takdim ederek, teşekkürlerini sundu.

Gece, Edirne Belediyesi Modern Dans Topluluğu Gösterisi ile sona erdi. Gösteri, izleyicilere görsel bir şölen sunarak kutlamaların doruk noktasına ulaşmasını sağladı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından paylaştıkları fotoğraf ve videolarla bu anlamlı günü kutlamanın mutluluğunu paylaştı.