“Edirne’yi engelsiz bir kent haline getireceğiz”

2016-05-03 09:59:12
 “Edirne’yi engelsiz bir kent haline getireceğiz”

GÜRKAN, “EDİRNE’Yİ ENGELSİZ BİR KENT HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Edirne Belediyesi’nin de katkı verdiği 4. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları, "Hepimiz aynı takımdayız" isimli yürüyüşle başladı. Dünya Engelliler Konseyi’yle birlikte Edirne’ye ‘Engelsiz Kent Bayrağı’nı alacaklarını ifade eden Gürkan, “Edirne’yi engelsiz bir kent haline getireceğiz” dedi.

Edirne Belediyesi önünde başlayan yürüyüşe, Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ile aralarında Bulgaristan, Yunanistan, Slovenya, Makedonya’nın da bulunduğu 7 ülkeden 600 kadar özel gereksinimli çocuk, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Edirne Belediye Bandosu eşliğinde başlayan yürüyüş Edirne’nin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesi'nde son buldu.

Burada konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çağdaş bir kentin nasıl olması gerektiğini anlattı. Bir kente çağdaş bir kent denilebilmesi için bazı özelliklere sahip olması gerektiğine dikkat çeken Gürkan, “Engelli bir vatandaş tek başına evden çıkıp şehirde bütün işlerini tek başına görüp, akşam tek başına evine dönebiliyorsa o kent çağdaş bir kenttir. Peki, Edirne böyle bir kent mi? Maalesef değil. Dünyada böyle bir kent var mı? Maalesef yok. Ama bu bizim bu hedefi koymamıza ve bu hedefi gerçekleştirmek için mücadele etmemize engel bir durum değil. Bunu yapabilir miyiz? Yapabiliriz. Bunu Edirne’de başarabiliriz. Şimdi Edirne’deki engelli derneklerimizle, Kent Konseyi’mizle, engellilerin yaşama doğal ortamda adapte olabilmesi için yüreğini ortaya koyan, yüreği engelsiz olan herkesle bu çalışmayı başlatıyoruz Edirne’de. Önümüzdeki günlerde Dünya Engelliler Konseyi’yle birlikte Edirne’ye ‘Engelsiz Kent Bayrağı’nı alacağız. Bu bayrağı aldıktan sonra bir süreç içerisinde Edirne’yle tamamen engelsiz bir kent haline getirmek istiyoruz. Bunu Edirne’nin ve Edirnelilerin başaracağına inanıyorum. Çünkü Edirne’de yüreklerde engeli yok. O yüzden bunu başaracağımız kent Edirne olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından oyunlara katılan özel gereksinimli öğrenci grupları kurulan platform üzerinde gösterilerini sundu. Açılışa katılan sporcularda müzik eşliğindeki gösterilerle gönüllerince eğlendi.