ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

2015-09-01 11:22:05
ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından engellilerin yaşamda daha fazla yer almasını sağlamak, engelli vatandaşları da diğer vatandaşlar gibi kent yaşamına dahil etmek, onların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapımına başlanan Engelli Yaşam Merkezi’nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

İdari binası tamamlanmak üzere olan Engelli Yaşam Merkezi’nin bahçesi de Edirne Belediyesi Park ve Bahçe Ekipleri tarafından yaşam alanına dönüştürülüyor.

Engelli Yaşam Merkezi’nin bahçesinde yapılan düzenlemelerle hem engellilerin hem de engelli olmayan vatandaşların aynı ortamda nefes almas sağlanacak. Yapımı devam adan Engelli Yaşam Merkezi’nde açık alan spor aletleri, çocuk oyun grupları ve salıncakların bulunduğu 900 metrekare alan içerisinde görme engelli vatandaşların da yürüyüş yapabileceği yürüyüş parkuru bulunacak.  900 metre alan komple 20 mm kalınlıktaki kauçuk  malzemeyle döşenecek. Kum havuzu, yeşil alanlar, pergoleler,  oturma banklarının olduğu engelli yaşam merkezinde, buraya gelen vatandaşların dinlenebileceği alanlar oluşturulacak. Peyzaj düzenlemesiyle yeşil alanlar yaratılacak.