Engelsiz Edirne için İlk Adım Edirne Belediyesi’nden

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı, Edirne Kent Konseyi Engelli Meclisi ziyaret etti.

2015-04-14 07:14:00
Engelsiz Edirne için İlk Adım Edirne Belediyesi’nden
Edirne Kent Konseyi Engelli Meclisi adına Özer Demir, Belediye Başkanı Recep Gürkan’a engelliler için yapılması gereken çalışmaların yazılı olduğu raporu sundu. Engelli Meclisi adına konuşan Özer Demir, “Bizim ilk hedefimiz bir farkındalık yaratmak. Toplumda engelli bireylerin yaşadığının farkında olmalıyız. Engeli bireyler bankalara, mağazalara ve birçok yere ulaşamıyor. Engelli dernekleri, gönüllüler ve Edirne Belediye Başkanlığıyla Çağdaş bir Edirne için ilk adımı atıyoruz. Edirne Belediye Başkanımızın ilk adımı olarak Edirne Belediyesi ana binasının girişine yaptırmış olduğu rampayı görünce çok mutlu olduk.  Başkanımızın bize her anlamda destek olacağını çok iyi biliyoruz. Burada sizinle başlayan ilk adım diğer kurumlara da örnek teşkil edecektir” dedi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Kent Konseyi Engelli Meclisini hemen hemen tüm engelli dernekleriyle bir arada çalışarak bu raporu oluşturmuş olmasından dolayı tebrik etti. Başkan Recep Gürkan “Belediye binamıza engelli rampamızı kurduk. Arkadaşlarıma talimat verdim engelli çocuk parkı için alım çalışmasını yapıyorlar. Şehir merkezinde iki farklı noktada bulunan tuvaletleri düzenleyerek engelli vatandaşlarımızın rahatça kullanımına sunacağız. Şehir merkezi dışında Ayşekadın semtimizde alt geçidin yanında yeni bir engelli tuvaleti yapıyoruz. Bu bölgeyi seçmemizde ki en önemli sebeplerden biri engelli derneklerinin büyük çoğunluğunun o bölgede olmasıdır. Tabiki de bunlarla sınırlı değiliz bir engelli vatandaşımız sabah evinden tek başına çıkıp şehirde işlerini halledip yine tek başına evine dönebildiği gün biz çağdaş bir kent olduk diyebileceğiz’’ dedi.