ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ'NDE YAZ OKULU HEYECANI

Edirne Belediyesi’nin bünyesinde kurulan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli çocuklar için açılacak olan Yaz Okulu’nun tanıtımı düzenlenen piknikle yapıldı. Engelli çocukların gönüllerince eğlendiği piknikte konuşan Belediye Başkan Yardımcı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, en büyük hedeflerinin Edirne’yi engelsiz bir kent olarak dizayn etmek olduğunu söyledi.

2018-07-06 19:33:00
ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ'NDE YAZ OKULU HEYECANI

Edirne Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda hizmete sunduğu Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli çocuklar ve aileleri piknikte bir araya geldi.Pikniğe Dr. Raika Erkut da katıldı. Çocukların doyasıya eğlendiği piknikte ayrıca açılacak olan yaz okulu hakkında da aileler bilgilendirildi.   Tanrıkulu, yaz okulunun 12 Temmuz-18 Ağustos ile 27 Ağustos-15 Eylül tarihlerinde 2 dönem olarak gerçekleştirileceğini söyledi.

Edirne’yi engelsiz bir kent olarak dizayn etmek istediklerini belirten Tanrıkulu, “Edirne’deki tüm engelli dernekleri ile birlikte çalışıyoruz. Trakya Üniversitesi’nde de destek alıyoruz. Yaz okulunda resim, seramik, drama, terapi ve yüzme kurslarımız olacak. Engelsiz Yaşam Merkezi’ni sizlerle birlikte daha aktif hale getireceğiz. 2 ay boyunca yaz okulu aktif olacak. Ne yapmak istediğinizi lütfen arkadaşlarımıza iletin. Burası sizin mekanınız. Ulaşım konusunda da destek vereceğiz. Bu merkezi yaşam alanınız hale getirmeyi istiyoruz. Hedefimiz engelsiz kent Edirne. Sizler ve çocuklarınız için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Siz isteyin biz de yapalım. Çünkü bu yaşam merkezi sizlerle birlikte var olacak” dedi

Pikniğe katılan engelli çocuklar çalan müzikleri eşliğinde dans edip eğlendi. Gönüllerince eğlenen çocukların mutluluğu yüzlerine yansırken; ailelerde kendilerine verdikleri destekten dolayı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.