ETSO ÜYELERİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) üyelerine Edirne Belediyesi İlk Yardım Merkezi tarafından ilk yardım eğitimi verildi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, ilk yardım eğitiminin çok önemli ve kıymetli olduğunu söyledi.

2019-03-25 10:13:02
ETSO ÜYELERİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Edirne Belediyesi; İtfaiye Binası’nda bulunan eğitim salonunda "Doğru İlk yardım Hayat Kurtarır" sloganıyla ilk yardımcılar yetiştirmeye devam ediyor. İlk Yardım Merkezi ile Türkiye’deki 5 belediyeden biri olan Edirne Belediyesi; ETSO üyelerine İlk Yardım Eğitimi verdi.

Eğitim öncesinde konuşan ETSO Meclis Katip Üyesi Utku Günaydın, “Bu eğitimi firmalardan gelen talep üzerine belediyemizle beraber ortak bir çalışma düzenledik. Firmalarımızda herhangi bir sorun yaşanırsa; ilkyardım eğitimi alan personelimizin olaya müdahale edebilmesini istedik” diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da İlk Yardım Eğitim Merkezi’nin 5 yıl önce kurulduğunu belirterek, “Türkiye’deki ilk üç belediyeden biriyiz. Bine yakın arkadaşımıza bu eğitimi verdik. Çok önemli bir eğitim bu. Bu eğitim ile çok kıymetli bilgilere sahip olacaksınız. Dünyanın her yerinde her zaman mutlaka sağlıkla, trafik ve ev kazaları ile ilgili sorunlarla karşılaşıyoruz. Bazen de bilgi sahibi olmadığımız için yanlış müdahalelerde bulunuyoruz. Doğru bildiğimiz yanlışlar var. Burada uzman arkadaşlarımızın verdiği bilgilerle; yeni bilgiler kazanacağız hem de doğru bildiğimiz yanlışları düzeltmeye çalışacağız. Türkiye’de sağlıkla ilgili en büyük sorun bilgi sahibi olmadan müdahale etmektir” dedi.

2 gün boyunca eğitim alan kursiyerle İl Sağlık Müdürlüğü’nün düzenlediği sınava girecek; başarılı olmaları halinde İlk Yardımcı Sertifikası almaya hak kazanacak.