FAHİŞ ÜCRET ALAN TAKSİYE BELEDİYE ENCÜMENİNDEN CEZA

Edirne Belediye Encümeni, taksimetresini açmayan ve müşteriden yüksek ücret alan taksiciye para cezası verdi.

2015-03-13 09:05:00
FAHİŞ ÜCRET ALAN TAKSİYE BELEDİYE ENCÜMENİNDEN CEZA
Edirne Merkez ile Şükrüpaşa Mahallesi Gölet Mevkii arasında yolculuk yapan bir vatandaştan taksimetre açmadan, tarifelerde belirlenen gidiş-geliş ücretinden daha yüksek bir para alan 22 T xxxx plakalı taksi sürücüsüne Edirne Belediye Encümeni 417 TL para cezası verdi. Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Mevcut olan tarifeden daha yüksek para isteyen taksiciyi vatandaşın şikâyeti üzerine; Edirne Belediye Trafik Zabıta ekiplerince düzenlenen tutanağa istinaden Belediye Encümeninin 03.03.20 tarihli oturumunda görüşülerek 03.03.2015 tarih ve 2015/359 sayılı kararı ile 417 TL para cezası verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Özgecan Aslan cinayeti sonrasında şu an araç sürücüleri hakkında birçok yeni uygulamaya ihtiyaç olduğundan; Edirne Belediye Meclisinde Ulaşım Komisyonuna havale edilen konular arasında başta taksi, minibüs ve servis şoförleri ile ilgili çeşitli konularda bulunmaktadır. Ticari araç sürücülerinin bu mesleği yapabilmeleri için tamamlanması gereken kursların yanı sıra madde bağımlısı olmadıklarına dair sağlık kuruluşlarından alınacak raporlarının istenmesine yönelik bir dizi düzenleme yapılması planlanmaktadır.”