FATİH KÖPRÜSÜ VE EDİRNE SARAYI KAZI ALANI ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİNE KAPATILDI

Edirne Belediye Başkanlığı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada; Fatih Köprüsü’nün, Yeniimaret Bölgesi tarafında bulunan Edirne Yeni Sarayı ve Balkan Şehitliği Bölgesi’nin araç ve yaya trafiğine kapatıldığı belirtildi.

2018-04-24 13:56:29
FATİH KÖPRÜSÜ VE EDİRNE SARAYI KAZI ALANI ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİNE KAPATILDI

13.04.2018 tarih ve 2018/02 sayılı Edirne Valiliği Trafik Komisyonu Kararı’nın 6. Maddesine göre; “Edirne Yeni Saray Yapıları (Mutfaklar, Kum Kasrı Hamamı ve Adalet Kulesi) Teşhir Tanzim ve Ören Yeri Çevre Düzenleme İşi” kapsamında Sarayiçi Alanı Restorasyon çalışmaları nedeniyle; Sarayiçi Alanı’na gidiş yolu olan sedde yolu ile Fatih Köprüsü’nün araç trafiğine ve yaya geçişlerine kapatılması kararı verildi.

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

13.04.2018 tarih ve 2018/02 sayılı Edirne Valiliği Trafik Komisyonu kararının 6. Maddesine göre; “Edirne Yeni Saray Yapıları (Mutfaklar, Kum Kasrı Hamamı ve Adalet Kulesi) Teşhir Tanzim ve Ören Yeri Çevre Düzenleme İşi” kapsamında Sarayiçi alanı restorasyon çalışmaları boyunca ve sonrasında kalıcı olarak restorasyon projesinde görevli tüm sivil halkın (araçla veya yaya olarak) giriş çıkışına sözleşmenin ilgili maddesi ve İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) Kanununa istinaden kapatılması gerektiğinden, sınırları belirtilen Sarayiçi alanına giren tüm yollar ve güzergahların trafiğe ve sivil halkın geçişine kapatılması talebine ilişkin olarak;

Sarayiçi alanına gidiş yolu olan sedde yolu       ile Sarayiçi alanından geliş yolu olan 10000. Sokağın Sarayakpınar Yolu Sokaktan Belediye Başkanlığı tarafından gerekli işaretlemeler yapılarak araç trafiğinin ve yaya geçişlerinin engellenmesi, ayrıca FATİH  KÖPRÜSÜ’nün de araç trafiğine ve yaya geçişlerine kapatılması kararı verilmiştir.

Sarayiçi Kırkpınar Sahası ve Tavuk Ormanını gezecek vatandaşlar, yalnızca Saraçhane tarafına araç ve yaya trafiğine açık KANUNİ KÖPRÜSÜ’nü kullanabileceklerdir. Yeniimaret bölgesi tarafında bulunan Edirne Yeni Sarayı ve Balkan Şehitliği bölgesi araç ve yaya trafiğine kapatılmıştır.

Trafik güvenliği için vatandaşların Edirne Valiliği Trafik Komisyonu kararına göre hareket etmeleri önemle duyurulur.