FLOKÜLASYON TANKI VE ÇÖKTÜRME HAVUZUNUN BAKIMI YAPILDI

2015-11-10 09:59:40
FLOKÜLASYON TANKI VE ÇÖKTÜRME HAVUZUNUN BAKIMI YAPILDI

Edirne Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü, İçme Su Arıtma Tesisleri’ndeki, Flokülasyon tankı ve çöktürme havuzu içerisinde bulunan çamuru tahliye ederek, temizliğini yaptı.

Edirne Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Flokülasyon tankından su perdedeki deliklerden geçerek çöktürme havuzu yüzeyine uniform bir şekilde dağılır. Bu bölmede bulunan sıyırıcı vasıtasıyla toplanan çamur havuzun ortasındaki çamur konisinde biriktirilir. Çamur vanaları vasıtası ile tahliye edilir

Flokülasyon tankı ve çöktürme havuzu içerisinde bulunan çamur tahliye edilmiş ve temizliği yapılmıştır. Çöktürme havuzu ünitesi içerisinde bulunan hasarlı sıyırıcı halat gergileri Makine İkmal Bakım ve Onarım Birimi işbirliği ile transmisyon gergileri ile yenilenmiş ve gerekli metal kaynak onarımları yapılmıştır.

600mmX500mm kanal ebatlarında dairesel temiz su kanalları seramik fayans zemininde oluşan demir-mangan oksitlenmeleri ve hidrolizlenmeleri ile oluşan kirliğin temizliği yapılmıştır.

Hasarlı olan 150 mm wafer tip çamur vanası yenisi ile değiştirilmiştir.

94.2 metre uzunluğundaki temiz su metal savak, su perde delikleri, yavaş karıştırıcı karışım tertibatı, çamur sıyırıcı alt bölümü, transmisyon gergi demirleri ve sıyırıcı üst bölüm yapısındaki pas temizliği yapılmış, antipas boya ve son kat boya ile onarım tamamlanmıştır.

Flokülasyon tankı ve çöktürme havuzu bakım  onarımları yapılarak içme suyu kalitesi arttırılmıştır” denildi.