GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI 3. ÇOCUK VE BİLİM FESTİVALİ’NDE BULUŞTU!

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Çocuk ve Bilim Festivali, geleceğin bilim insanlarını bir araya getirerek bilimin büyülü dünyasının kapılarını araladı. Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde düzenlenen Festival, çocuklara bilim dünyasını keşfetme fırsatı sunarken aynı zamanda eğlenceli bir atmosferde keyifli bir gün geçirme imkânı sağladı. Öğretici atölyeler, ilgi çekici deneyler ve interaktif etkinliklerle dolu festival, çocuklardan tam not aldı.

2024-05-27 15:54:36
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI 3. ÇOCUK VE BİLİM FESTİVALİ’NDE BULUŞTU!

Türkiye’nin ve Balkanlar’ın en büyük interaktif çocuk müzesi olan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, 3. Çocuk ve Bilim Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Çocukların bilimle buluştuğu festival yoğun bir ilgi ile karşılandı. Çocuklar ve aileleri, atölyeleri deneyimledi, sahne gösterilerini izledi ve birlikte bilim etkinliklerine katılarak deneyler yaptı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan festival, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Resim Yarışması’na dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Kurtuluş Temalı Resim Yarışması’nda İlkokul düzeyinde; birinci 75.Yıl İlkokulu öğrencisi Elis Çınar, ikinci 75.Yıl İlkokulu öğrencisi Selin Birbir, üçüncü Bahçeşehir Koleji öğrencisi Miray Çiroz. Ortaokul düzeyinde ise; birinci Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu öğrencisi Ayşe Minel Ay, ikinci Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu öğrencisi Sare Çetingöz, üçüncü Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu öğrencisi Mina Kahraman oldu. Yarışmada birinci olan öğrenciler Ipad, ikinci olan öğrenciler Katlanabilir Bisiklet ve üçüncü olan öğrenciler Bluetooth Kulaklık ile ödüllendirildi.

Festival, Fresko Duvar Resmi çalışmalarına katkı sunan Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine ve öğretmenlerine teşekkür belgesi verilmesi ile devam etti. Edirne Mady Dans Kursu öğrencilerinin muhteşem modern dans gösterisi, sahneye kusursuz bir uyumla yansıyan hareketlerle izleyicilere görsel bir şölen sundu.

Festival kapsamında düzenlenen atölyeler ise çocukların yaratıcılığını ve merakını besledi. Tangram, Satranç, Kekpops ve Parfüm Atölyeleri, çocuklara keyifli ve eğlenceli bir öğrenme deneyimi yaşattı.

Sonrasında ise; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Resim Yarışması’na katılan eserlerin yer aldığı sergi açılışı gerçekleştirildi. Yüreğinde, Atatürk sevgisi taşıyan çocuklarını resmettiği eserler büyük beğeni topladı.

Sağlık ve hijyenin öneminin vurgulandığı el dezenfektanı atölyesi, çocuklara kişisel hijyen konusunda bilgi verirken pratik uygulamalarla da destek sağladı. Deprem Simülatörüne giren çocuklar olası bir deprem anında yapılması gerekenler hakkında bilgi edindi.

Bilim severler içinse, robotik kodlama, fizik, kimya ve biyoloji deneyleri, matematik, 3D tasarım, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm atölyeleri adeta bir bilim şöleni yaşattı. Çocuklar, deney yapma, yeni teknolojileri keşfetme ve sürdürülebilir yaşam konusunda bilinçlenme fırsatı buldu.

Edirne Belediyesi organizasyonuyla düzenlenecek yeni festivallere tüm çocukları davet eden Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, sosyal medya paylaşımında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye’nin ve Balkanlar’ın en büyük interaktif çocuk müzesi olan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, bir kez daha bilimin ve eğlencenin merkezi oldu. Geleceğin bilim insanlarını buluşturan 3. Çocuk ve Bilim Festivali’miz, her yaştan çocuklarımıza unutulmaz bir gün yaşattı. Deneyler, atölyeler, gösteriler ve birbirinden eğlenceli etkinliklerle dopdolu geçen yeni festivallerimizde görüşmek üzere sevgili çocuklarımız.”