GELENEKSEL MAHALLEDE RAMAZAN EĞLENCELERİ BAŞLADI

2015-06-19 11:24:40
GELENEKSEL MAHALLEDE RAMAZAN EĞLENCELERİ BAŞLADI

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen Mahallede Ramazan Eğlenceleri, Dilaverbey Mahallesi’nde başladı.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından, Edirne’de eski ramazan gecelerinin yaşatılması amacıyla, mahallelerde ramazan eğlenceleri düzenlenmeye başlandı. Eğlenceye katılan Dilaverbey Mahallesi sakinlerine geleneksel ramazan şerbeti, çocuklara ise pamuk şeker ve mısır ikram edildi. İlk olarak fasıl grubunu dinleyen mahalle sakinleri Hacivat ve Karagöz, ardından Orta Oyunu ile Ramazan eğlencesinin tadına vardı.

Mahalle sakinleri Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başta olmak üzere, tüm çalışanlarına böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür ettiler.

Eski ramazanları canlandırmak istedikleri ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak, o eski ramazanları Edirne’de canlandırmak, gençlerimize Hacivat ile Karagöz’ü, Orta Oyunu’nu tanıtmak istedik. Toplumların var olmasında örf ve adetlerin geleceğe taşınmasının önemini biliyoruz. Edirne Belediyesi olarak unutulmaya yüz tutmuş olan Ramazan eğlencelerini, Edirne’de halkımızla birlikte yaşamak istedik. Ramazan boyunca her mahallemizde gerçekleştireceğimiz etkinliklerle eski ramazanların tadını hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2. Geleneksel Mahallede Ramazan Eğlencesini her akşam farklı bir mahalle de düzenlemek suretiyle Ramazan Ayı boyunca Edirnelilere güzel bir Ramazan yaşatmak istediklerini belirtti.