GELİR-GİDER BÜTÇESİ 283 MİLYON 508 BİN LİRA

Edirne Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşim ’inde 2019 yılının bütçesi görüşülerek karara bağlandı. 2019 Yılı Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi 283 milyon 508 bin lira olarak belirlendi.

2018-11-21 13:30:13
GELİR-GİDER BÜTÇESİ 283 MİLYON 508 BİN LİRA

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, meclis toplantısı öncesinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’a Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diledi.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Edirne Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşim’de 2019 yılının bütçesi görüşüldü. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yoğun bir mesai yapan Plan ve Bütçe Komisyonu’na teşekkür etti. Gürkan; bütçeyi hazırlarken ülke içerisindeki ekonomik sıkıntıları göz önüne alarak en net şekilde, gerçekçi bütçe hazırlama çabasına girdiklerini söyledi.  Gürkan, “Müdürlüklerin tekliflerinden daha aşağıya bütçeleri çektik. Komisyona gelen rakamlardan daha alt rakamlar belirlendi. Gelir Bütçesi; 238 milyon 508 bin lira + finansmanı, ekonomik sınıflandırması, kredi alma 45 milyon toplamda 283 milyon 508 bin lira. Gider bütçemiz 276 milyon 508 bin, kredi ödeme 7 milyon. Toplam gider bütçemiz 283 milyon 508 bin TL olarak Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından belirlenmiştir. Bütçemizde artış oranı 2018 yılına göre yüzde 8’dir. Enflasyon yüzde 24,5 olarak açıklandı ama biz daha gerçekçi olsun diye yüzde 8 olarak artış yaptık bütçemizde” dedi.

Bölüm bölüm okunan Edirne Belediyesi 2019 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi ile 2019 yılı vergi, resim, harç ve ücret tarifeleri belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

Gürkan, emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu meclisinin görüştüğü ve onayladığı son bütçeydi inşallah yeni bütçelerle, yeni meclislerle yine beraber olmayı temenni ediyorum” dedi.