GENÇ KALMANIN MUCİDİNDEN GENÇLİK SIRLARI

2017-05-13 11:23:29
GENÇ KALMANIN MUCİDİNDEN GENÇLİK SIRLARI

Edirne Belediyesi’nin davetlisi olarak Edirne’ye gelen genç kalmanın mucidi Gazeteci-Yazar  Ertuğrul Akbay, genç kalmanın sırlarını anlattı.

Gazetecilik dünyasında “ Gölge Adam “ lakabıyla bilenen;  “Yaş 75 Yolun Yarısı” kitabının yazarı ve “Genç Kalmanın Mucidi” olarak tanınan Gazeteci Yazar Ertuğrul Akbay, ETSO Konferans Salonu’nda Edirneliler ile buluştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ında katıldığı söyleşide Akbay, sağlıklı yaşam, bilinçli beslenme, bilinçli spor, güçlü bir irade ve iyi bir uykunun sağlık üzerindeki faydalarını anlattı.

Kendi yaşamına ait örnekleri anlatan ve yaptığı sporları video görüntüsü eşliğinde katılımcılarla paylaşan Akbay, Edirne Halkı’nın çok modern bir halk olduğunu söyledi.

Söyleşiye katılmadan önce Edirne Belediyesi’ni ziyaret ettiğini ifade eden Akbay, Atatürk Odası’na hayran kaldığını belirtti.

Yıllar geçmesine rağmen aynı ihtişamıyla tüm insanlığı büyüyen Selimiye Cami’ni, Mimar Sinan’ın 86 yaşındayken yaptığını anlatan Akbay, “86 yaşındaki bir adam dünyanın en ihtişamlı eserini yapıyorsa; demek ki zaman ne kadar geçerse geçsin zihin yaşlanmıyor aynı sesin yaşlanmadığı gibi. Ben 78 yaşında halen bu vücuttaysam siz niye olamayın” dedi.

Hayatta yaşanan tüm zorlukların bir çözümünün olduğunu anlatan Akbay, “Sıkıntı, stres, kin ve nefret bu duyguların hiçbiri elle tutulur değil. Bunların beynimizin yarattığı duygular. Öncelikle bu duyguları kontrol altına almanız gerekmektedir. İradenize hakim olmazsanız hiçbir şey yapamazsınız. Kitabımda anlattığım nefes tekniklerini bu duygulardan kurtulmanız için kullanabilirsiniz. Her gün 8,5 saat uyuyun. Doğru beslenin. Az yiyin ve mutlaka spor yapın. Çok yemek sizi güçlü kılmaz. Akşam 7’den sonra yemek yemeğin. İçinizde barındırdığınız kıskançlığı yenin. Unutmayın herkes her işi yapamaz” ifadelerine yer verdi.

Erbay, daha sonra katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek; ‘Yaş 75 Yolun Yarısı’ isimli kitabını imzaladı.