“GÜCÜMÜZE GÜÇ; UMUDUMUZA UMUT KATAN ANNELERİMİZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan , “Gücümüze güç; umudumuza umut katan annelerimizin, Anneler Günü kutlu olsun” dedi.

2018-05-11 07:38:59
“GÜCÜMÜZE GÜÇ; UMUDUMUZA UMUT KATAN ANNELERİMİZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Anneler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Sevginin; hoşgörünün kaynağı olan annelerin; baş tacı edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Gürkan,  hayatın her alanında; siyasette, iş hayatında ve sosyal hayatta etkin bir role sahip olan kadınların aynı zamanda annelik gibi ulvi bir görevi de üstlendiklerini söyledi.  Bir annenin çocukları için her şeyi göze aldığını; çocuğunun fiziksel, ruhsal ve duygusal tüm ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele ettiğini belirten Gürkan, “Bir anne; vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirmek; topluma sağlıklı çocuklar kazandırmak için ekmeğinden,  uykusundan ve hatta kendisinden fedakarlık etmektedir. Hiç kuşkusuz ki; annelerimiz, hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağıdır. Dünyanın en yüce ve kutsal sorumluluğunu; sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla yerine getiren annelerimize duyacağımız sevgi ve onlara göstereceğimiz saygı bizi biz yapan ortak değerlerin başında gelmektedir. Annelerimizi sadece yılın bir gününde değil; her gün hatırlamalı, kıymetini bilmeliyiz. Annelerimiz geçmişten geleceğe ışık tutan; bize nefer olan sonsuz sevginin ve hoşgörünün kaynağıdır. Her an, her saniye onların yanında olduğumuzu, onları sevdiğimizi, değer verdiğimizi hissettirelim. Yaşımız ne kadar büyük olursa olsun, her bireyin yorulduğunda başını omuzuna koyacak bir dayanağa, üşüdüğünde ısınacağı bir anne sıcaklığına ihtiyacı vardır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere tüm annelerin, Anneler Günü’nü kutluyorum.”