GÜRKAN, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak, demokratik bir ülkenin en vazgeçilmez unsurunun özgür ve bağımsız bir medya olduğunu söyledi. Gürkan, “Günün her anında, gece gündüz demeden sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde kamuoyunu doğru bilgilendirmek için yılmadan, usanmadan, korkmadan sadece ve sadece gerçekleri yazan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” dedi.

2019-01-09 08:02:07
GÜRKAN, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Doğru bilgiye insanlık var olduğu günden bu yana ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu anlamda toplumun gözü, kulağı ve dili olan gazeteciler yıpratıcı ve zor şartlara rağmen, üstün bir çabayla kamuoyuna hizmet etmeye devam etmektedir. Hiç kuşkusuz ki; bu mesleği kendine ilke edinmiş olan gazeteciler, ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde görevlerini başarıyla yürüterek halkın haber alma hakkını sağlamakta, kamu yararını göz önünde tutarak; dünyada, ülkemizde, bölgemizde ve şehrimizde meydana gelen olaylar hakkında halkımızı bilgilendirmektedir” diye konuştu.

Gazetecilerin ayrıca çoğu zaman kenti yönetenlerin de çalışmalarına yardımcı olduğu; topluma ayna olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Gece-gündüz demeden sorumlu gazeteci anlayışıyla hareket eden basın mensuplarını her geçen gün zorlayan çalışma koşullarının biran önce iyileştirilmesi gerekmektedir. Basın emekçiliği hiç kuşkusuz ki zor ama bir o kadar da saygın mesleklerin arasındadır. Gazetecilere yönelik baskıların olmadığı, haberlerin sansürlenmediği, gazetecilerin yaptıkları haberlerden dolayı ceza almadığı, hapislerde yatmadığı; kısacası gazetecilerin sadece gerçekleri yansıtabildikleri günler diliyor; tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.