GÜRKAN, “ACIMIZ BÜYÜK, ACIMIZ 77 YILDIR İLK GÜNKÜ GİBİ”

2015-11-09 11:17:45
GÜRKAN, “ACIMIZ BÜYÜK, ACIMIZ 77 YILDIR İLK GÜNKÜ GİBİ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ulu Önder Atatürk’ün 77. ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük kurtarıcı, büyük devlet adamı, eşsiz deha Ulu Önderimizi kaybedişimizin 77. yılındayız. Türk ulusu olarak acımızı hala çok taze, hala ilk günkü gibi” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77. yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mesajında şunlara yer verdi:

“Asrın Lideri olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, miras bıraktığı Cumhuriyet, Atatürk ilke ve devrimleriyle 77 yıldır Türk halkına rehberlik ediyor ve rehberlik etmeye de devam edecektir. Şunu herkes bilmelidir ki; Türk Ulusu var oldukça, Cumhuriyet ve Ulu Önder’in ilkeleri, devrimleri sonsuza kadar payidar kalacaktır. Türk Ulusu, Atatürk'ün en büyük eserim dediği lâik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütün olarak sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacaktır. Türk Milleti, ne Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’den ne de kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nden sonsuza kadar vazgeçmeyecektir.

Bu sebepten dolayı, Türk Milleti olarak, Atatürk’ün ‘Benim naciz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözünü anlamalı ve bu uğurda çalışmalıyız.

Demokratik, laik ve çağdaş değerlerle oluşturulmuş 'en büyük eser' olan Türkiye Cumhuriyeti'nin emanet edildiği nesiller olarak; Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda doğruluktan, eşitlikten, adaletten ve demokrasiden vazgeçmeden, bu emaneti koruyacağımıza bir kez daha söz veriyoruz.

Bu duygu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygı ile eğiliyoruz.”