GÜRKAN, ALİPAŞA ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ

2016-11-02 09:39:57
GÜRKAN, ALİPAŞA ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Alipaşa Çarşı esnafıyla bir araya gelerek, esnafın sorunlarını dinledi.

Esnafın sorunlarına yerinde çözüm bulabilmek adına ziyaretlerine devam eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tarihi Alipaşa Çarşısı’nda işyeri bulunan esnaf ile bir araya geldi. Alipaşa Çarşı’nın Edirne’nin kimliğinde ve tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğuna değinen Gürkan, “Çarşı Edirne için bir ekol” ifadelerine yer verdi.

Alipaşa Çarşısı’nı ve çarşı esnafını özel olarak ziyaret etmek istediğini ifade eden Gürkan, “’Alipaşa Çarşısı’nı daha güzel hale nasıl getirebiliriz?’ ‘Edirne’ye ve Alipaşa Çarşısı’na daha çok turist nasıl çekebiliriz?’ sorularına çözüm üretebilmek için esnafla bir araya geldik. Fikirlerimizi ortaya koyuyoruz; herkes düşüncelerini söylüyor, böylece Edirne ortak paydası altında Edirne’yi daha yukarılara taşımak adına bir araya geliyoruz. Amacımız Edirne’deki markaların tanıtımını sağlamak” diye konuştu.

Türkiye’deki bütün tarihi çarşıların bir birlik olması konusunda bir takım çalışmaların olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Esnafımızın durumu maalesef çok parlak değil; bu tüm sektörler de geçerli. Yerel yönetim olarak onların işlerinin nasıl açılmasını sağlayabiliriz onları konuşuyoruz. Esnaf ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.