GÜRKAN, EDİRNE ESNAFINI KIRKPINAR’A DAVET ETTİ

2016-07-19 10:33:23
GÜRKAN, EDİRNE ESNAFINI KIRKPINAR’A DAVET ETTİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne esnafını ziyaret ederek, onları 655.Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne davet etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Saraçlar Caddesi, Çilingirler Çarşısı’nda bulunan esnafı ziyaret ederek, 22-24 Temmuz 2016 tarihlerinde Sarayiçi’nde gerçekleşecek olan Yağlı Güreşlere davet etti.

Gürkan, 1984-1989 yılları arasında Edirne Belediye Başkanlığı görevinde bulunan İbrahim Ay’ın eczanesine de giderek, İbrahim Ay’ın Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne özel eşyalardan oluşturduğu mini sergiyi ziyaret etti. Başkan Recep Gürkan, İbrahim Ay’ın çok iyi bir Edirne ve Kırkpınar arşivcilerinden biri olduğunu belirterek, Ay’ın sergisine Kırmızı Dipli Mum ve Kırkpınar Heykelciği hediye ederek katkıda bulundu.

Gürkan, esnaf ziyaretlerinde, “Ülkemizin içinde bulunduğu bu ortamda 655.Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında konserler ve diğer kültürel etkinlikleri iptal ettik. Ancak 1361 yılından bu yana her şartta hiç kesintiye uğramadan devam eden Kırkpınar Güreşleri’ni, Edirne Valisi Günay Özdemir başta olmak üzere, Siyasi Parti İl Başkanları ve Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte iptal etmememiz gerektiği kararına vardık.” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, daha sonra Çilingirler Çarşısı ve Saraçlar Caddesi’ndeki esnaflarla da sohbet ederek, onları Kırkpınar’a davet etti.