GÜRKAN, EDİRNELİLERİN KAR KEYFİNE ORTAK OLDU

2017-01-13 09:14:30
GÜRKAN, EDİRNELİLERİN KAR KEYFİNE ORTAK OLDU

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirnelilerin kar keyfine ortak oldu. Edirne Belediyesi tarafından yaptırılan 30 adet ahşap kızak, öğrencilere ve gençlere armağan edildi. Kızakla kayan Edirneliler, renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşların ve Edirne Belediyesinin 8 gün süren karla mücadelesi, keyfe dönüştü.

Şükrüpaşa Mahallesi Suni Gölet Mevkii’nde çocukların buldukları poşet ve kartonlarla kaydığını gören Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine ahşap kızak yaptırdı. Yaptırılan 30 adet tahta kızak çocuklara ve gençlere armağan edildi.  Edirnelilerin ve Edirne Belediyesi’nin, 8 gündür süren karla mücadelesi keyfe dönüştü. Gürkan, vatandaşlarla sohbet ederek, çocukların eğlencesine de ortak oldu.

Edirne’nin 30 yıldan sonra ilk kez bu kadar kar yağışı aldığını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi olarak yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini anlattı. Kar yağışından dolayı bası sıkıntıların yaşandığını ancak ana arterlerin açık tutulduğunu ifade eden Başkan Gürkan, ara yolları hemen açmanın ise mümkün olmayacağını söyledi.

Sosyal medya üzerinden gelen gençlerin isteklerine de değinen Gürkan, “Öğrenciler, kayacakları bazı yokuşların ekipler tarafından temizlenmemesini istedi. Birçok çocuğumuz 'tüm bayırları, rampaları açmayın, bizim de kayacağımız yerler olsun' diye istekte bulundular. Biz de kendi atölyemizde ahşap kızaklar yaptırdık. Çocuklarla bu akşam için sözleşmiştik. Buraya kızakları getirip onlara armağan ettik. Kar şimdi burada eğlenceye dönüştü" dedi.

Kızaklarla yokuştan aşağı kayanlar, karın tadını çıkardı ve gönüllerince eğlendi.