GÜRKAN, EMEKLİ ÖĞRETMENLER İLE BİR ARAYA GELDİ

2016-11-24 11:12:39
GÜRKAN, EMEKLİ ÖĞRETMENLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde emekli öğretmenlerle yemekte bir araya geldi. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Gürkan, “Mustafa Kemal Atatürk’ün o aydınlık öğretmenleri oldukça Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalmaya devam edecektir” dedi.

Edirne Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Acar Restoran’da düzenlenen yemeğe Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu, Selçuk Çakır, Hakan İşcan, eski dönem Edirne Belediye Başkanı Güngör Mazlum, Edirne Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Şeref Balkan,  Başkan Recep Gürkan’ın öğretmenleri Nurten Zımgı ve Tayyip Yılmaz ile çok sayıda emekli öğretmen katıldı.

Kendisinin de bir öğretmen olduğunu hatırlatan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Başöğretmenimiz ulu önder, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği bugünün, yani 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü sevgi, saygıyla kutluyor; siz değerli büyüklerimizin ellerinden öpüyorum” diyerek konuşmasına başladı.

“AYDINLIK ÖĞRETMENLER OLDUKÇA TÜRKİYE CUMHURİYETİ PAYİDAR KALACAK”

Aydınlık, yiğit, yürekli insanlarla, cumhuriyetin öğretmenleriyle aynı mesleği, aynı sıfatı taşımaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Gürkan, “Ulu Önder Atatürk’ün kulaklarımdan silinmeyen, hafızamdan hiç çıkmayan bir sözü var; ‘Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.’ Cumhuriyetin öğretmenleri 93 yıldır; 29 Ekim 1923’ten bu yana Ulu Önderimizin, başöğretmenimizin gösterdiği bu yolda durmadan, yorulmadan, yılmadan mücadele ettiler, etmeye de devam ediyorlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemiz için koyduğu vizyon, aydınlanma hedefi yarından bu yana, hemen başarılacak bir hedef değildi. Bu hedef her gün bıkmadan, yorulmadan tekrarlamamız ve her gün o hedefe ulaşmak için tekrar tekrar o sabahın aydınlığını, o büyük adamın aydınlanma devrimini yaşatma mücadelemizdir. Ülkelerin de toplumların da sıkıntılı dönemleri vardır. Ama bir toplumunun en büyük sermayesi olan öğretmenlerin ne sıkıntıdan, ne karanlıktan ne de karşı devrimlerden korktuğu, geri adım attığı, yıldığı görülmemiştir. Hele ki Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıysa; Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve hedeflerini sadece öğrencilerine öğretme görevini benimsememiş, aynı zamanda kendisi içinde bir yaşam tarzı olarak benimsemiş ve hayatı boyunca bu felsefe ile bu öğreti ile bu bilgelik ile yaşamış Türk öğretmenleriyse kimse korkmasın, hiç çekinmesin, hiç canını sıkmasın. Bütün milletimiz şunu bilsin ki; Mustafa Kemal Atatürk’ün o aydınlık öğretmenleri oldukça Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalmaya devam edecektir” dedi.

“ATATÜRK’ÜN İLKE VE DEVRİMLERi GELECEK KUŞAKLARA AKTARILMAYA DEVAM EDECEK”

Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün üzerinden bunca yıl geçmesine rağmen hala fikirlerinin söndürülemediğine değinen Gürkan, “Halen bütün mazlum milletlere örnek olmaya devam eden, bütün dünyada emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesini başaran o eşsiz dehanın kurduğu yaşattığı felsefe yıllar sonra dahi 24 Kasımlarda bizi bir araya getiriyor. Bu büyük millet bağrından öyle bir devlet adamı, eşsiz bir lider çıkartmış ki yüzyıllar da geçse onun fikri ve ışığı sönmeyecek; ilke ve devrimleri siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde gelecek kuşaklara aktarılmaya devam edecek” dedi.

Gürkan daha sonra öğretmenleri Nurten Zımgı ve Tayyip Yılmaz'ı sahneye davet ederek onların nezdinde bir kez daha Öğretmenler Günü'nü kutladı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu da, günün anısına kendisi de bir öğretmen olan Belediye Başkanı Gürkan'a çiçek takdim etti.

Edirne Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Şeref Balkan da öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir görev olduğunu belirterek özel günlerini unutmayan Belediye Başkanı Gürkan'a teşekkür etti.

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen yemeğe katılan emekli öğretmenlere çiçek ve üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi olan anahtarlık hediye edildi. Öğretmenler müzik eşliğinde dans ederek, eğlendi.

Gürkan, daha sonra Emekli Öğretmenler Derneği’ni ziyaret ederek buradaki öğretmenlerin de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.