GÜRKAN, “HEPİMİZİN AKLINA İHTİYAÇ VAR”

2016-04-04 11:27:04
GÜRKAN, “HEPİMİZİN AKLINA İHTİYAÇ VAR”

Edirne’de gerçekleştirilen Trakya Kent Konseyleri Birliği'nin 4. Toplantısı’nda konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Nefes aldığımız ve yolunu çiğnediğimiz kentleri gerçek anlamda demokratik, evrensel standartlara ulaştırabilmek ve böyle bir yaşam sağlayabilmek için hepimizin aklına ihtiyaç var” dedi.

Trakya Kent Konseyleri Birliği’nin 4. Toplantısı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda Edirne Belediye Başkanlığı ve Edirne Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan ile Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Kent Konseyler Birliği Başkanı Ufuk Bekir Ersöz, siyasi parti başkanları, kent konseyi başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Kent Konseyi Başkanı Özer Demir, 13 yıldır kentin haklarını savunmaya devam ettiklerini söyledi.

Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı Ufuk Bekir Ersöz ise, Trakya’nın tek ses olması için uygun bir zamanda bir çalıştay düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarının önemine değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Demokrasiden ne anladığınız ya da demokrasiyi ne olarak yorumladığınız sizin yaşam biçiminizle çok alakalı. Demokraside kendini kontrol edebilme, güç zehirlenmesine uğramamasını sağlama, her şeyi kendinden menkul zannetmeme ya da tek gücün kendiniz olduğunu sanmamanızın en disiplinli ve etkili yolu bilinçli, eğitimli ve düzeyli muhalefetin olması. Tabii ki bunu söylerken kent konseylerini muhalefet olarak tanımlamıyorum. Geldiğimiz noktada yaşadığımız, nefes aldığımız ve yolunu çiğnediğimiz kentleri gerçek anlamda demokratik, evrensel standartlara ulaştırabilmek ve böyle bir yaşam sağlayabilmek için hepimizin aklına ihtiyaç var. Eğer yaşadığımız kentlerde aklımızı, becerimizi, eğitimimizi, kültürümüzü, yaşam tarzımızı bir araya getirerek bunları kentin ve kentlinin yaşamına katabilirsek işte; o kentlerde gerçek anlamda yerelde de olsa demokrasiyi egemen kılmış oluruz” ifadelerine yer verdi.

Edirne’nin demokratik bir kent olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak asla ve asla taviz vermediğimiz ve vermeyeceğimiz sorunlar var. Bunların başında ekolojik sürdürülebilirlik ve çevre değerleri geliyor. Bu konulardaki sorunlara tutumumuz hiç değişmeyecek. Her zaman karşıydık ve karşı olmaya da devam edeceğiz. Trakya'da süregelen çevre hareketlerini de desteklemeye devam edeceğimiz” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ise Trakya'daki çevre sorunlarından söz ederek, Keşan’daki hava kirliliğine dikkat çekti.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu özellikle Çerkezköy'le başlayan tarım arazileri yağmasının birinci sınıf arazilere kadar gelindiğini ve insan hayatını tehdit ettiğini söyledi.