GÜRKAN, “MUHTARLARLA HER ZAMAN BİR VE BERABER OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Muhtarlar Konağı’nın açılışını gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Demokrasinin gerçek temsilcisi muhtarlarımızla dün de beraberdik, bugün de beraberiz, yarın da bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Muhtarlar Konağı’nın Edirnemize ve muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

2021-09-28 11:30:31
GÜRKAN, “MUHTARLARLA HER ZAMAN BİR VE BERABER OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Muhtarlar Konağı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, muhtarların demokrasinin gerçek temsilcisi olduğuna değindi.

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Muhtarlar Konağı’nın Edirne’ye hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Yerel yönetim, genel yönetimden daha farklı. Yerel yönetim muhtarından il genel meclisi üyesine, il genel meclisinden belediyesine, belediyesinden  valiliğimize siyaset dışı kurumlar. Çünkü halkın tamamı ile bir arada olmak zorundasınız. Halkın dertlerine çözüm üretmek zorundasınız. Sen şu görüştensin, şu inançtansın, şu etnik kökendesin diye bir yaklaşım doğru da değil hakkaniyetli de değil doğru da değil. Yerel yöneticinin inanç konusunda, etnik kimlik konusunda, dünya görüşü konusunda, ırk, renk, cinsiyet konusunda kör olması lazım. Bir yere hizmet götürecekseniz, ayrım yapamazsınız. Yaparsanız helallik alamazsınız. Yaparsanız bu dünyada da öbür dünyada da vicdanınızı rahat kapatamazsınız” diye konuştu.

Muhtarların demokrasinin gerçek temsilcisi olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Özlediğimiz, kurmaya çalıştığımız, geliştirmeye çalıştığımız demokrasinin gerçek temsilcileri, gerçek kahramanlarısınız. Ben öyle değilim, Sayın Milletvekillerim öyle değil. Sonuçta biz bir parti tarafından aday gösterilip halkın karşısına çıkıyoruz. Parti vesilesi ile aday oluyoruz. Kazanıyoruz ya da kazanamıyoruz. Ama sizler, kendi iradenizle doğrudan halkın karşısına çıkarak, oyunu istiyor ve siyasetten bağımsız olarak seçilip bulunduğunuz bölgeye hizmet etmeye gayret ediyorsunuz” ifadelerine verdi.

Gürkan, konuşmasına “Muhtarlar Konağı’nın Edirnemize ve muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diyerek son verdi.