GÜRKAN, ÖRNEK TEŞKİL ETMESİNİ DİLEDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kuşkusuz doğa, çevre bizlere miras değil; çocuklarımızın, torunlarımızın ve onların çocuklarının birer emanetidir. Edirne Giyim Sanayi’nin çevre dostu, enerjisini kendi üreten, doğayı kirletmeyen ve memleket ekonomisine ciddi katkılarda bulunacak olan Güneş Enerji Santralini açtıkları için kutluyor; kentimizde bulunan diğer sanayi işletmelerine ve fabrikalara örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

2018-08-15 13:06:57
GÜRKAN, ÖRNEK TEŞKİL ETMESİNİ DİLEDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Giyim Sanayi’nin Güneş Enerjisi Santrali’nin açılış törenine katıldı. Törende ayrıca Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Giyim Sanayi Genel Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayhan Türkeş ile Genel Müdürü Mümtaz Erman da yer aldı.

Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, fabrikalar bulundukları şehirler, kentliler için çok önemli bir istihdam alanı olduğunu söyledi.

Edirne Giyim Sanayi’yi çevreci bir yatırım yaptığını belirten Gürkan, “Fabrikaların tek görevinin istihdam yaratmak olmadığını fabrikaların aynı zamanda yarattıkları yada yaratacakları inovasyonlarla da çevresine örnek olması gerektiğinin bugün yaşama geçirilişine hep beraber tanık oluyoruz. Edirne Giyim Sanayi’nin çalışanlarıyla yarattığı aile rol modelini hep takdirle izledik. Gerçekten EGS’ye geldiğinizde; fabrikayı ziyaret ettiğinizde şu ikilemi çok somut bir şekilde yaşarsınız; ‘Ya burası bir ev mi yoksa bir fabrika mı?’” diye konuştu.

Edirne Giyim Sanayi’nin yönetimini çalışanlarıyla birlikte yarattıkları aile ortamından dolayı tebrik eden Gürkan, “Edirne Giyim Sanayi’nin hem çevre dostu hem de enerjini kendin üret, doğayı kirletme ama memleket ekonomisine büyük katkılarda bulun felsefesiyle bugün yaşama geçirmekte oldukları Güneş Enerjisi Santrali gerçekten her türlü taktirin ve övgünün üzerinde bir çalışma. Ben kendilerini kutluyorum. Diğer sanayi işletmelerine, fabrikalara örnek olmasını temenni ediyorum. Edirne Belediyesi olarak bizde yaşama geçirdiğimiz Edirne Katı Atık Tesisi’nde Kasım Ayı’dan itibaren 2,5 megawatt elektrik üretimine başlıyoruz. Kuşkusuz doğa, çevre bizlere miras değil; çocuklarımızın, torunlarımızın ve onların çocuklarının birer emanetidir” dedi.

Daha sonra Güneş Enerjisi Santrali’nin açılış gerçekleştirildi. Genel Müdürü Mümtaz Erman da törene katılanlara Güneş Enerjisi Santrali hakkında bilgiler verdi.