GÜRKAN, "BİRLİĞİMİZİ VE BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cemevi'nde Evrensel Matem Etkinliğine katılarak, Cemevi bahçesinde yaptırılan Atatürk büstünün açılışını gerçekleştirdi. Gürkan, hiç kimsenin Türk milletinin birliğini ve beraberliğini bozamayacağını ifade etti.

2017-10-08 16:20:40
GÜRKAN, "BİRLİĞİMİZİ VE BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR"

Edirne Cem Vakfı tarafından Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 71 yol arkadaşının 10 Muharrem'de Kerbela'da şahadetinin yıldönümü dolayısıyla Evrensel Aşura Matem Etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İlahiyatçı Yazar Mustafa Cemil Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı.

ATATÜRK BÜSTÜ AÇILDI

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliklerde ilk olarak Cemevi'nin bahçesine yapılan Atatürk büstünün açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle açılan büstün üzerindeki bayrağı Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Milletvekili Bircan özenle katlayarak Cemevi Dedesi Mustafa Çetin'e verdi.

“BU MİLLETİN BİRLİĞİNİ BOZAMAYACAKLAR”

Gürkan, tarihte ve günümüzde bütün dünyada Hz. Peygamber'in ümmetini bölmeye çalışanların olduğunu belirterek; “En acıklısı da bunu kendi içimizde görüyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizi emperyalizmin tutsaklığından kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bin bir emek ve zahmetle kurdukları bu Cumhuriyet'i her gün bazı bedbahtların yıkmaya çalıştığını görüyoruz. Ama Türk milletinin o kadar sağlam, güçlü ve yıkılmaz bir temeli ve bozulmaz bir mayası var ki, ne yaparlarsa yapsınlar bu millet birliğini, dirliğini her zaman muhafaza etmeye başardı ve başarmaya da devam edecek” dedi.

“SÖZ KONUSU VATANSA, MİLLETİMİZ HER ZAMAN BİRLİK İÇİNDEDİR”

Dağıtılacak aşurelerin Hz. Hüseyin, 12 imam ve bütün şehitlere adanmasını dileyen Gürkan; “Bugün dağıtacağımız aşureler birliğimize, dirliğimize yol olsun, ışık olsun, aydınlık olsun. Bugün Bektaşisi, Alevisi, Sünnisiyle hangi mezhepten ve inançtan olursa olsun, bu milletin birliği, dirliği, bölünmez bütünlüğü için, şehitlerimizin bize vatan yaptığı bu güzel toprakların daimi olarak payidar kalması için bir aradayız. Bu güzel millet, biliyoruz ki zaman zaman kendi içinde ayrışsa da, tartışsa da, çatışsa da, vatanın birliği, bekası ve geleceği söz konusu olduğunda tıpkı bir yumruk, tek bir yürek gibi bir araya gelmiştir ve gelecekte de bu birliğini ve dirliğini muhafaza etmeyi bilecektir” diye konuştu.

Milletvekili Erdin Bircan da Hz. Hüseyin'in 70 arkadaşıyla haksızlığa karşı çıkarak şehit düştüğünü söyleyerek; “Hak her zaman savunulacak. Bu hakkı ben savunmazsam yarın herkes tarafından gasp edilecektir diyerek yaptığı hak mücadelesinde 14 asır öncesinde şehit oldu” şeklinde konuştu.

Trakya ve Balkanlar İnanç Önderi, Cem Vakfı Edirne Şubesi Cemevi Dedesi Mustafa Çetin Aşura ve Muharrem ayıyla ilgili bilgi verdi. Etkinlikte son olarak konuşan İlahiyatçı Yazar Mustafa Cemil Kılıç da aşurenin çokluk içinde birliği ifade eden en güzel sembollerden birisi olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Edirne Cem Vakfı Başkanı Akın Çetin; Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fedai Canım, Mimar Müslüm Özcan ve İlahiyatçı Yazar Mustafa Cemil Kılıç'a plaket hediye etti. Aşura Etkinliği etli pilav, aşure ve ayran dağıtımıyla sona erdi.