GÜRKAN, "ZAFERİMİZİN 95. YILI KUTLU OLSUN"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, “Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı Kurtuluş Savaşı, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zafere ulaştı. Zaferimizin 95. yılı kutlu olsun” dedi.

2017-08-29 08:36:16
GÜRKAN, "ZAFERİMİZİN 95. YILI KUTLU OLSUN"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şunlara yer verdi:

“Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Anlaşmasıyla, yurdumuzun dört bir tarafı düşmanla kuşatıldı. Türk Milleti’nin bağımsızlığından vazgeçmesi mümkün değildi. Kanının son damlasına kadar savaşacak, gerekirse canını feda edecek ama vatanından vazgeçmeyecekti. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkıp başlattığı bağımsızlık ateşi dalga dalga tüm yurdu sardı. Artık tek bir hedef vardı; vatan toprağına sonsuza kadar sahip çıkmak. Kolay olmadı; sadece düşmanla değil, açlıkla, yoklukla da savaştı bu millet. Atatürk önderliğinde başlayan Kurtuluşu Savaşı 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin sonuca ulaştı. Bu mücadelede onur vardı; vatan aşkı vardı; cesaret ve kararlılık vardı.   Türk Milleti, azimle, inançla ve kararlılıkla, kanının son damlasına kadar vatan toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa tüm dünyaya gösterdi.

Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki; tarihe altın harflerle yazdırılan bu zafer dün olduğu gibi bugün de bizlere ışık tutacak; ülkemize, Cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve bütünlüğümüze kastetmeye çalışanlar, Türk Milleti’nin cesareti ve mücadelesi karşısında asla başarılı olamayacaktır. Türk Milleti, sonsuza kadar; Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında; Cumhuriyet ve Demokrasinin rehberliğinde yaşamaya devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve bağımsızlığımızın mimarı, Türk Milleti’nin ebedi önderi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Zaferimizin 95. yılı kutlu olsun.”