GÜRKAN, “TOPLUMU GELECEĞE TAŞIYAN GELENEKLERİDİR”

2016-08-02 08:43:26
GÜRKAN, “TOPLUMU GELECEĞE TAŞIYAN GELENEKLERİDİR”

655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali için Edirne’ye gelen Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti. Edirne’nin de Japonya gibi geleneklere önem veren bir toplum olduğuna değinen Gürkan, “Toplumları geleceğe taşıyan gelenekleridir” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara ve eşi Shizue Ehara ile Başkanlık Makamında bir araya geldi. 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ni izlemek için Edirne’ye geldiklerini dile getiren Başkonsolos Ehara, Edirne’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin açılış törenine de katıldığını aktaran Ehara, İstanbul’da ikamet ettiğini ancak  Edirne İzmir, Bursa, Kocaeli gibi 18 ilin sorumluluğunun da kendisine ait olduğunu söyledi.

Edirne’de yaşayan Japon vatandaşlarının olmadığı ancak Yunanistan’da ikamet eden Japonların Edirne’yi ziyaret ettiklerini aktaran Ehara, “Son yıllarda yaşanan olaylardan dolayı Japon turistlerin Türkiye’de güvenlik endişeleri var. Sadece yabancı değil, Türk vatandaşlarla kendilerini güvende hissetmiyorlar. Ama benim izlenimlerime göre bu şehirde insanlar son derece güvendeler. Bu şehirde bulunmaktan çok mutluyum. Yunanistan ve Bulgaristan’a komşu olan Edirne çok önemli bir şehir” dedi.

Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara ve eşi Shizue Ehara’yı Edirne’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Gürkan ise, “nyada son yıllarda yakaladıkları gelişmeler, ekonomik devrimler, çalışma standartları ile dikkat çeken Japonlar, modernimizle geleneklerini bozmadan ortaya çıkarttıkları Japon tarzıyla rol modern bir toplum, bir millet haline geldiler. Japonya’yı büyük bir ilgiyle ve büyük bir beğeniyle takip ediyorum. Edirne’de aslında gelenekselliği ile Japonya’ya benziyor. Çünkü bizde geleneklerimize çok önem veren bir şehiriz. Ülkemizdeki bu terör olayına rağmen 654 yıldır devam eden bu geleneğin 655.’sini yapmaktan korkmadık. Çünkü toplumları yaşatan ve geçmişle arasında bağ tutan, toplumu geleceğe taşıyan gelenekleridir” dedi.

Başkonsolos Ehara daha sonra Başkan Gürkan’a Japonya’dan getirdiği hediyeleri takdim etti.

RUEN BELEDİYESİ’NDE GÜRKAN’A ZİYARET

Öte yandan 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ni izlemek için Edirne’ye gelen Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman ve Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat İsmail beraberindeki heyet ile Başkan Gürkan’ı ziyaret etti.

Ruen’den gelen misafirleri ile Başkanlık Makamında bir araya gelen Gürkan, hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi verdi.