GÜRKAN'DAN ASILSIZ İDDİALARA SERT TEPKİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Star Gazetesi’nde yer alan ‘Din düşmanlığında CHP-DANIŞTAY ittifakı’ başlıklı haberde yer alan iddialara sert tepki gösterdi. Belediye Başkanı Recep Gürkan, haberde yer alan asılsız iddialar ile ilgili hukuki işlemlere başlayacaklarını söyledi.

2018-11-05 11:44:42
GÜRKAN'DAN ASILSIZ İDDİALARA SERT TEPKİ

Gürkan, “Edirne Halkı’na ait bir mekanı, tarihi Elektrik Fabrikası’nı; 30 yıl metruk duran, 30 yıl tinercilere, balicilere, şarapçılara mekan olan, Edirne’de her gelenin, her geçenin, her Edirnelinin ‘Yazıktır, günahtır niye buraya bakılmıyor’ denilen yerin Recep Gürkan’ın döneminde restorasyonuna karar verilmiş ve tarihi bir bina kurtarılmış. Şimdi ben suç mu işledim, bunu restore ederek? Mademki burada bu kadar hassasiyet vardı. 30 yıldır neden restore edilmedi. 30 yıldır, birçok belediye başkanı, kültür bakanı, kültür müdürü geldi geçti. 30 yıldır;  ‘Tarihi binayı alalım; burası da eski bir mezarlık alanıdır. Bu mezarlık alanını da şarapçılar, tinerciler, baliciler bunları içiyorlar’ demek hiçbir Müslüman’ın aklına gelmedi mi? Şimdi Recep Gürkan restore edince mi aklına geliyor? Yazıktır, günahtır. Bakın orada bahçe peyzajına dikkatinizi çekmek isterim” dedi.