HAREKETLİ BİR YAŞAM İÇİN YÜRÜDÜLER

AB’nin gerçekleştirdiği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) Ulusal Koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa Hareketlilik Haftası’na katkı sağlayan Edirne Belediyesi; ‘Spor Kıyafetlerle Yürüyoruz’ etkinliği gerçekleştirdi. Öğrencilerin de ilgi gösterdiği ekinlikte sağlıklı yaşama dikkat çekmek için katılımcılara su ve elma ikram edildi.

2018-09-19 07:23:58
HAREKETLİ BİR YAŞAM İÇİN YÜRÜDÜLER

Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Edirne Belediyesi Suni Gölet olarak da bilinen Barış Parkı’nda ‘Spor Kıyafetlerle Yürüyorum’ etkinliği düzenledi. Sabah saatlerinde gerçekleşen etkinliğe öğrenciler de ilgi gösterdi. Öğretmenlerinin eşliğinde sabah saatlerinde Barış Park’ına gelen öğrenciler ellerindeki Türk Bayrakları ile yürüdü. Edirne Belediyesi tarafından da katılımcılara sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla elma  ve su dağıtıldı.

Avrupa Hareketlilik Haftası’na çeşitli etkinliklerle katkı sağladıklarını ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Hareketli yaşama dikkat çekmek için gerçekleştirdiğimiz etkinliklere devam ediyoruz. Sağlıklı bir yaşam için hareket etmek; özellikle de yürüyüş yapmak çok önemli. Çocuklarımıza spor yapmanın önemini çok küçük yaşta anlatmamız, onlara bu alışkanlığı kazandırmamız gerekmektedir. Bu yüzden etkinliğimize öğrencilerimizi de davet ettik. Etkinlikler kapsamında da 22 Eylül Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü’nde ‘Bir Gün Otomobilsiz Yaşamayı Deneyelim’ sloganıyla Tunca Köprüsü Nikah Salonu’nun önünde otomobilleri bırakarak, Edirne Belediyesi Kent Ormanı’na kadar yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüşümüze de tüm Edirne Halkı’nı davet ediyorum” dedi.