HEDEF; DÜNYANIN EN BÜYÜK TAVASIYLA GUİNNESS REKORLAR KİTABI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 11-12 ve 13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 8. Bando ve Ciğer Festivali’nde dünyanın en büyük tavasıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuracaklarını söyledi. Özel olarak yaptırılan tava Guinness Rekorlar Kitabı’na kabul edilmesiyle birlikte Edirne’nin en güzel köşesinde sergilenecek.

2018-04-30 13:47:23
HEDEF; DÜNYANIN EN BÜYÜK TAVASIYLA GUİNNESS REKORLAR KİTABI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Tava Ciğer Ustaları Derneği ile birlikte Selimiye Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Edirne Tava Ciğer’inde kaliteyi yakaladıklarını ifade eden Başkan Gürkan, kaliteyi yakalamaktan daha da zorunun kaliteyi korumak olduğunu söyledi.

Gürkan, “Edirne’ye gelmekte olan ve sayısı giderek artan 3 milyon ve üzerindeki turistin sürekliliğini sağlamak, kaliteyi korumak, memnuniyeti korumak; fiyat politikasını istikrarlı bir şekilde sağlamak ve hijyeni korumak çok önemli. Bu anlamda Edirne Tava Ciğeri Ustaları Derneği, bizlerle beraber tabi ki; bu olayda en başta gelen sorumlular. Denetimler bir yere kadar sizleri güvenceye alır ama iç denetim kontrol mekanizması olmadığı sürece kaliteyi, hijyeni ve devamlılığı sağlayamayız. Bu anlamda ustalarımız gerekli hassasiyeti gösteriyorlar; geleceğe bu mesleği bırakmak, yeni ustalar yetiştirmek diğer taraftan da müşteri memnuniyetini olmazsa olmaz temel ilkelerinden biri olarak koyup, bunu sağlamak en büyük hedefimiz. Bu yıl 11-12 ve 13 Mayıs tarihlerinde Bando ve Ciğer Festivali’ni yapacağız. Ciğer Festivalini, o gün daha kalabalık ve hareketli olduğu için 12 Mayıs Cumartesi Günü’ne aldık” diye konuştu.

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Bando ve Ciğer Festivali’nde Edirne Tava Ciğerinin Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi için farklı bir çalışma başlattıklarını belirten Gürkan, “Dünyanın en büyük tavasını yaptırıyoruz. Tava şuanda yapım aşamasında. Guinness Rekorlar Kitabı’na da tescili için başvurduk. O gün yetkililerde burada olacaklar. Özel olarak yaptırdığımız devasa tavayı da Guinness Rekorlar Kitabı’na girdikten sonra tıpkı bir heykel gibi, dünyanın en büyük tavası olarak sergileyeceğiz” dedi.

5-6 Mayıs’ta düzenlenecek olan Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri’ne hazırlandıklarını ifade eden Dernek Başkanı Niyazi Yavuz, ciğer bulmakta sıkıntı çektiklerini ama bu sorunu da çözdüklerini söylediKakava ve Hıdırellez Şenlikleri’nde Edirne’ye 100 ile 150 bin misafir beklediklerini belirten Yavuz, “Derneğimiz kuruluş aşamasında. Amacımız yeni çıraklar yetiştirmek. Bundan sonra daha iyi çalışmalar yapacağız. Birlikten kuvvet doğar” dedi.

Edirne Tava Ciğer Ustaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Gilan da Edirne Tava Ciğer Ustaları Derneği olarak Edirne Tava Ciğeri için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini söyledi.