HEDEF; ENGELSİZ KENT EDİRNE

2017-06-08 06:29:06
HEDEF; ENGELSİZ KENT EDİRNE

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, en büyük hedeflerinin Edirne’ye ‘Engelsiz Kent Bayrağı’nı kazandırmak olduğunu söyledi.

Türkiye ve Balkan Ülkelerinin Kör Örgütleri, Edirne’de buluştu. 40’a yakın delegenin bir araya geldiği Balkan Körler Danışma Komitesi 25. Olağan Toplantısı Trakya Üniversitenin Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Türkiye ve Balkan Ülkelerindeki körlerin durumunun değerlendirildiği toplantıya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ‘Çağdaş Kent’ tanımının tüm dünyada farklı tanımlandığını ifade etti. Gürkan, “Kimi çağdaş kenti büyük binalarda ölçeklendirir, kimi yollarıyla, kimi sosyal donatılarıyla tanımlar. Benim de bir çağdaş kent tanımım var. Bence Çağdaş Kent; engeli ne olursa olsun; sabah tek başına evinden çıkıp; tek başına şehre gidip, tüm işlerini halledebiliyorsa ve yine tek başına eve dönebiliyorsa o kent çağdaş bir kenttir. Edirne böyle bir kent midir? Maalesef değil. Peki; dünyada böyle bir kent var mıdır? Maalesef yok. Ama bu durum önümüze bu hedef koymamıza engel değil. Üniversitemiz, bilim adamlarımız, teknik uzmanlarımızla hep birlikte Edirne’nin bütünüyle engelsiz bir çağdaş kent olması için mücadele ediyoruz. Edirne’de birçok şeyi yaptık. Yapmaya devam edeceğiz. En büyük hedefimiz Edirne’ye Engelsiz Kent Edirne bayrağını kazandırmak” dedi.