HEM KANDİL SİMİDİ HEM ‘NUTUK’

2017-04-23 10:25:18
HEM KANDİL SİMİDİ HEM ‘NUTUK’

Edirne Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk kitabından 10 bin adet bastırarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Saraçlar Caddesi’nde halka dağıtımını gerçekleştirdi. Nutuk kitabının dağıtımını yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Maalesef format atıldı bayramlara. Bir milleti “millet” yapan ortak değerler vardır. Bayramlar da bu değerlerden biridir. Bu Cumhuriyet’in nasıl kurulduğunu,  bu ülkenin hangi şartlarda nasıl kazanıldığını anlatması açısından bu uğurda yazılmış en önemli eser olan Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabını dağıtıyoruz.” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Miraç Kandili aynı güne denk gelince, Edirne Belediyesi’de Saraçlar Caddesi’nde kurduğu stantlarda hem kandil simidi hem de Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabını halka dağıttı. Belediye Başkanı Recep Gürkan stantlara gelerek halkın hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, hem de Miraç Kandilini kutladı. Halka belediyenin özel olarak hazırlattığı Nutuk kitabı ile kandil simidi dağıtımını gerçekleştiren Gürkan, “Hem TBMM’nin 97. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz, hem Atatürk gibi bir dehanın, ebedi bir başkomutanın, kurucu Cumhurbaşkanımızın, dünyada ilk kez Türk çocuklarına armağan ettiği bayram olan ve uzun yıllardır da Türk çocukları ile dünya çocuklarının birlikte kutladığı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyoruz. Bugün aynı zamanda da kandil. Kandilimizin de mübarek olmasını diliyorum” dedi.

20 bin adet kandil simidi, 10 bin adet Nutuk ve 10 bin adet Çocuk Hakları Bildirgesi isimli kitabı almak için vatandaşlar Belediye standında uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar özellikle Nutuk kitabının dağıtımı için Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti. Dağıtımın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir gazetecinin, “Siz CHP’li bir Belediye başkanı olarak bu tür değerlere çok sahip çıkıyorsunuz ama Türkiye genelinde bayramların bu özel günlerin içi boşaltılıyor mu” sorusu üzerine, “Maalesef format atıldı bayramlara. Bir milleti “millet” yapan ortak değerler vardır. Bayramlar da bu değerlerden biridir.” şeklinde konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle sabah Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene, Belediye olarak çelenk sunmamalarına rağmen yakasına milletvekilliği rozetini de takarak katıldığını kaydeden Belediye Başkanı Recep Gürkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Nasıl acılar bizi birbirimize kenetliyorsa, sevinç günleri de bayramlar da bizi birbirimize kenetler. Farkındaysanız ben bu sabah, çelenk koymamamıza rağmen Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene de katıldım. Çünkü bu ülkenin kaderinde kurucu meclisin, gazi meclisin çok önemli bir yeri vardır. Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiştir. Dolayısıyla bugün TBMM’nin kurulduğu bu günde, eski bir milletvekili de olarak ama onun ötesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yurttaşı olarak da ben bu günleri kutlamayı, hem de geleceğe taşımayı kendime bir sorumluluk olarak görüyorum. Sadece bir sevinç günü değil, aynı zamanda bir sorumluluk ta. Bu gençlere, çocuklarımıza, vatanımızın güzel evlatlarına bunu anlatmamız ve hatırlatmamız lazım. Yoksa 10 – 20 yıl sonra kimse bugünleri hatırlamayacak. Kurtuluş Bayramlarımızı kimse hatırlamayacak. O yüzden bu günler önemli günlerdir. Bu değerler bir araya gelince insanlar millet haline gelir. Yoksa bir arada yaşayan insanlar olursunuz, millet olmazsınız. Bakın, 15 Temmuz darbe girişimi nasıl bastırıldı, “millet” olduğumuz için bastırıldı. Yani vatanımıza, milletimize, dinimize, bayrağımıza, meclisimize sahip çıkmak adına bastırıldı. O zaman demek ki bu günleri hep birlikte coşkuyla, mutlulukla, gururla kutlamamız gerekiyor. Aslında Atatürk’ün Nutuk kitabını okursak bunların hepsi orada var. Ben herkesin Nutuk kitabını okumasını tavsiye ediyorum.”