“HER ZAMAN EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDAYIZ”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; “Her zaman emeğin ve emekçinin yanında olduk; olmaya da devam edeceğiz. Alın teri; bizim en değerli hazinemizdir” dedi.

2019-04-30 11:10:25
“HER ZAMAN EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDAYIZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 1 Mayıs’ın emek üzerine dayanışma ve yardımlaşmanın simgesi olduğunu ifade eden Gürkan’ın mesajı şöyle:

“1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. Emeğin, emektarın, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın simgesi olan 1 Mayıs,  ülkenin ekonomisinin gelişmesinde emek sahibi olan işçilerin haklarını arama günüdür. Emek bu dünyadaki en büyük hazinedir. Toplumun her alanında döktüğü alın teri, verdiği emek ve üretime sağladıkları katkıyla emekçilerimiz; ülkemizi geleceğe taşımakta, yarınlara daha güvenli bakmamızı sağlamaktadır. Ülkemizde ve tüm dünyada haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilmenin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünya görmeyi temenni ediyor, tüm emekçilerin daha iyi şartlarda çalışmasını diliyorum. Bu ülkenin bir emekçisi olarak; işçiye, alın terine ve emeğe değer veren bir anlayışla çalışmaya; üreteni ve üretimi önemseyerek görev yapmaya; emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam edeceğiz.

Emek bizim en kutsal hazinemizdir.”