“İL GENEL MECLİSİ İLE AHENKLİ BİR ÇALIŞMA İÇİNDEYİZ”

2017-03-07 05:54:11
“İL GENEL MECLİSİ İLE AHENKLİ BİR ÇALIŞMA İÇİNDEYİZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi ile İl Genel Meclisi’nin yaklaşık 3 yıldır ahenkli bir çalışma içerisinde birçok ortak projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Hanedan Restoran’da İl Genel Meclisi Üyeleri ile bir araya geldi. Düzenlenen yemeğe İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Belediye Başkanı Yardımcıları Selçuk Çakır, Çiğdem Gegeoğlu ve İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.

İl Genel Meclisi’nin  göreve geldiği günden bu yana hem Edirne Belediyesi hem de diğer ilçe belediyeler ile uyum içinde çalıştığını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu uyumun Edirne Halkı’na olumlu yansıdığını söyledi.

İl Genel Meclisi ile Edirne Belediyesi’nin ortak çalışmalarının olduğunu anlatan Gürkan, Edirne Belediyesi’ne tahsis edilen Hafızağa Konağı’nın, Edirne Kent Belleği Müzesi olarak hizmet vermesi için çalışmaların sürdüğünü anlattı. Çalışmaları devam eden müzenin olağan üstü güzel bir müze olacağını ifade eden Başkan Gürkan, “  Müzenin açılışını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Montajları bitti, objelerin dizaynı kaldı. Halkımızdan da aile yadigârı eşyaları talep ettik, çok güzel dönüşler aldık Edirnelilerden. Bu topladığımız objelerin tümünü aynı anda sergilememizin mümkünü yok ama bunları dönemsel sergileyebiliriz. Örneğin; 3 ay Kırkpınar ile ilgili, 3 ay göçle ilgili, 3 ay Edirne’nin yemekleri ile ilgili sergiler açabiliriz. Müzede Edirne’nin 8 bin 300 yıllık tarihi yer alacak. Edirne’de bugün kadar göre yapmış kişiler, Edirne’nin tarihi, sanatı, kültürü; Osmanlı, Roma Dönemi, Edirne’de doğup, büyüyen Fatih Sultan Mehmet, Kırkpınar’da 27 yıl üst üste başpehlivanlık kazanan Kel Aliço gibi birçok unsura yer vereceğiz” dedi.

GÜRKAN, PROJELERİ ANLATTI

Gürkan, Edirne Belediyesi’ne tahsis edilen Eski Vali Konağı’nı  1934’te Ulu Önder Mustafa Kemal’in kadınlara verdiği seçme seçilme hakkı ile 1935 yılında yapılan ilk genel seçimlerinde Edirne’nin ilk kadın milletvekili olan Dr. Fatma Şakır Memik’in adını vererek, bir kadın merkezine dönüştürdüklerini söyledi.

Gürkan, İl Genel Meclisi ile ortak bir çalışma olan İkiz Evler’de de daha önce başlayan AB Projesi kapsamında el sanatları çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Sular Üstün’de Yükselen Şehir temasıyla gerçekleştirdikleri Sarayiçi Rekreasyon Projesi’nin uygulamasına başladıklarını anlatan Gürkan, “              Gençlik Spor Bakanlığı ile yaptığımız protokol ile Kırkpınar Er Meydanı’nı komple yeniliyoruz. Şuanda projesi çiziliyor. Selimiye Rekreasyon alanındaki,  Yemiş Kapanı Hanı Arkeopark Projesi bitti. Rekreasyon kısmı zaten kuruldan onaylanmıştı, arkeopark kısmı da onaylanınca onunda uygulamasına başlıyoruz. Hıdırbaba’da bir Mimar Sinan Şaheserleri Miniaparkı’nı Edirne’ye kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz, projelendirmesi bitti, ihaleye çıkma hazırlıkları yakında başlayacak” dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir’in de isteğiyle Orduevi Kavşağı ve Maarif Caddesi Kavşağını kapsayacak Cumhuriyet Meydanı Projesi’ne başladıklarını anlatan Gürkan, bu bölgeyi yayalaştırmayacaklarını, araç geçişine açık olacağını söyledi.

Gürkan daha sonra İl Genel Meclisi Üyelerine, Edirne Belediye Başkanlığı ile uyumlu çalışmaları, Edirne’ye yaptığı değerli hizmetlerde dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş de konuşmasında, “Yaklaşık 3 yıldır, görev yaptığımız, ortak çalışmalarda bulunduğumuz Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ediyorum. Edirne’nin sorunlarını çözmek için parti gözetmeksizin, Edirne’ye hizmet etti, katkı verdi.” dedi.