İLK HAMLEYİ BAŞKAN GÜRKAN YAPTI

2015-10-24 11:00:34
İLK HAMLEYİ BAŞKAN GÜRKAN YAPTI

Edirne Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Edirne Selimiye Camii Külliyesi IV. Geleneksel Ödüllü Satranç Turnuvası’nda ilk hamleyi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptı. 10 yaşındaki bedensel engelli Tuna Benzet’e ilk taşını kaptıran Başkan Gürkan, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği ve bu cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak gençlerimizin satrançla büyüyor olması, satrançla yetişiyor olması gerçekten kıvanç verici” dedi. Ayrıca Edirne Belediyesi turnuvaya katılan tüm sporculara satranç takımı hediye etti.

Edirne Selimiye Camii Külliyesi’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilişinin yıldönümü etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenmekte olan satranç turnuvasının dördüncüsü, bu yıl, ‘Edirne Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Edirne Selimiye Camii Külliyesi IV. Geleneksel Ödüllü Satranç Turnuvası’ ismiyle 24-25 Ekim 2015 tarihlerinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meriç Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

2 gün sürecek olan satranç turnuvası, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ilk hamlesiyle başladı. Başkan Gürkan’ın rakibi ise Kırklareli’nden gelen Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi olan Tuna Benzet oldu. Tuna Benzet’e satrançtaki ilk taşını kaptıran Başkan Gürkan, küçük sporcuyu tebrik etti.

Edirne Belediyesi ve UNESCO Alan Yönetimi’nin ortaklaşa düzenlediği ve geleneksel hale gelen satranç turnuvasına bu yıl rekor bir katılımın olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, “Bu yıl turnuvaya 195 sporcumuz  katıldı. Bu kadar yoğun bir katılımın olması gerçekten çok sevindiricidir. Özellikle küçük yaş gruplarında satranca artan bu ilgi, ülkenin geleceğe dair olan inancımızı ve umudumuzu tekrar yeşertiyor. Çünkü satranç; analitik düşünmeyi, sorgulamayı, eleştirmeyi, bilimin ışığında, aklın rehberliğinde gelişmeyi, yetişmeyi ön gören bir spor dalıdır.   195 sporcunun katılması gerçekten mutluluk verici. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği ve bu cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak gençlerimizin satrançla büyüyor olması, satrançla yetişiyor olması gerçekten kıvanç vericidir. Satranç Federasyonuna katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu turnuvaya katılan her yaştaki sporculara hoş geldiniz diyorum. Turnuvaya il dışından gelenler de var. Bu durum Türk çocuklarına fırsat sağlandığında soğuk demeden, kar demeden, kış demeden her yere gittiğini, her yere ulaştığını gösteriyor. Herkese teşekkürler” diye konuştu.

KÜÇÜK SPORCULAR BAŞKAN GÜRKAN’LA FOTOĞRAF ÇEKTİREBİLMEK İÇİN BİRBİRİYLE YARIŞTI

Başkan Gürkan, turnuvaya gelen minik sporcularla yakından ilgilendi. Başkan Gürkan’la fotoğraf çektirmek isteyen minik sporcular ise birbiriyle yarıştı. Başkan Gürkan, dereceye girenlerin dışında turnuvaya katılan tüm sporculara Edirne Belediyesi tarafından satranç takımı hediye edileceği müjdesini verdi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Dinçer Asar ve UNESCO Dünya Mirası Edirne Selimiye Camii Külliyesi Alan Yönetimi Birimi Alan Başkanı Yusuf Şamiloğlu turnuva hakkında bilgi verdi.

2 gün sürecek olan satranç turnuvasındaki ödüller ise şu şekilde belirlendi:

Küçükler, Yıldızlar ve Genel kategoride düzenlenecek olan turnuvada, her kategorinin 1.’sine tam altın, 2.’sine yarım altın, 3.’süne Çeyrek altın, 4.’süne 1 gram altın, 5’sine 1 gram altın hediye edilecektir.

Öte yandan, her üç kategoride En İyi Edirne Lisans İli Sporcusuna 1 gram altın, her üç kategoride En İyi Edirne Lisans İli Bayan Sporcusuna 1 gram altın,  her üç kategoride ilk üç sporcuya, kupa, madalya ve derece belgesi, her üç kategoride dördüncü ve beşinci sporcu ile turnuvanın en küçük ve en büyük sporcusuna madalya verilecek.