KADIN PERSONEL KANSER TARAMASINDAN GEÇTİ

2016-02-16 09:52:38
KADIN PERSONEL KANSER TARAMASINDAN GEÇTİ

Kansere dikkat çekmek, erken tanının hayat kurtarabileceğinin önemini, bilincini ve farkındalığını oluşturmak amacıyla hazırlanan “Kanserde Erken Tanı Hayat Kurtarır” projesi kapsamında Edirne Belediyesi’nde çalışan 30 yaş grubundaki kadın personel kanser taramasından geçti.

Edirne Belediyesi Sağlık İşleri ve Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğinde başlatılan ‘Kanserde Erken Tanı Hayat Kurtarır’ projesi kapsamında Edirne Belediyesi’nde çalışan kadın personel 3 ayrı yaş grubu halinde kanser taramasından geçmeye devam ediyor.

Proje Koordinatörü Hem. Ayten Sünetçiler, Proje Yürütücüsü Hem. İnci Özer’in gerçekleştirdiği ve 1 ay sürecek olan ‘Kanserde Erken Tanı Hayat Kurtarır’ projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde düzenlenen eğitim seminerleriyle bilgilendirilen 30 yaş grubundaki 58 kadın çalışana Halk Sağlığı Müdürlüğü KETEM Merkezi’nde meme muayenesi,  meme ultrasonu,  HPV-DNA (rahim ağızı smear testi) uygulandı.

Kansere dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirilen projeden duydukları memnuniyeti dile getiren kadın personel kendilerine böyle bir fırsat sundukları için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.

Öte yandan kanser tarama programının Şubat ayının sonuna kadar devam edeceği belirtildi.