Kadınlar Günü’ne yakışır etkinlikler Edirne Belediyesi’nden

Edirne Belediye Başkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla şehrin birçok yerinde etkinlikler düzenledi.

2015-03-10 08:24:00
Kadınlar Günü’ne yakışır etkinlikler Edirne Belediyesi’nden
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başta olmak üzere, Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu, Selçuk Çakır, Ertuğrul Tanrıkulu, Hakan İşcan ve Hüsnü Güler'in bizzat katıldığı etkinlikler Saraçlar Caddesi’nde başladı. Edirne Belediyesi tarafından organize edilen, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerinde Saraçlar Caddesi’nde Şiddet Mağduru Kadınların isimlerin yazıldığı bir ağaç oluşturuldu ve yine Şiddet Mağduru Kadınların isimlerinin yazılı olduğu uçan folyolar gökyüzüne salındı. Kipa AVM’de, 'Kadına Şiddete Bir Fırça'da Sen At’ konulu resim sergisini sanatseverlerle buluşurken; Sivil Toplum Örgütleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve halkın katılımıyla Atatürk Heykeli’nde çelenk töreni düzenlendi. ÖZGÜR KADIN HEYKELİ, HÜRRİYET MEYDANI’NDA Edirne Belediye Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta Hürriyet Meydanı'nın yeniden düzenlenmiş ve halkın büyük beğenisi kazanmıştı. Yeniden düzenlemesi yapılan meydana, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, 'Özgür Kadın Heykeli’ törenle nakledildi. Edirne Halkı’nın büyük ilgi gösterdiği törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “2003-2004 yılları arasında Türk Kadınlar Birliği tarafından Prof. Dr. Osman İnci'nin de katkılarıyla yaptırılan 'Özgür Kadın Heykeli' bence Edirne'de en çok yakışacağı yere özgürlüğün bir başka ismi olan Hürriyet Meydanı'na konuluyor. Hürriyet Meydan'ında, Özgür Kadın Heykeli Edirne'nin özgür ruhlu kadınlarına hediyemiz olsun. Bugünün Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle yerimi kadın Belediye Meclis Üyemiz, kadın tek Başkan Yardımcımız Çiğdem Gegeoğlu'na bırakıyorum. Tüm benliğimizle, tüm ruhumuzla, kadına şiddete hayır diyoruz” diye belirtti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın konuşmasından sonra söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, “Bugün çok önemli tabiki 8 Mart ama emekçi kadınlar gününü kutluyoruz diyemiyoruz maalesef. İçimiz acıyor, içimiz yanıyor Biz tam Özgecan derken, Özgecan'a yandık; duyun sesimizi derken başka bir kadının haberi çıktı karşımıza. Gün geçmiyor ki bir şehirden, bir mahalleden canımız yanmasın o yüzden buradan herkese bir kez daha sesleniyoruz kadına şiddete hep beraber tüm gücümüzle, yüreğimizle bir kez daha hayır diyelim. Hepinizin huzurunda Kadınlara verdiği önemden değerden dolayı ben bir kadın olarak hep yanımızda olduğu için başkanımıza teşekkür ediyorum” diye belirtti. BAHA KONSERİ İLE EDİRNELİLER COŞTU Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen konsere Edirneliler büyük ilgi gösterdi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Özel Konserinde, Edirneli Grup Seyyah ve ünlü sanatçı Baha, Edirnelilerle buluştu. Edirne halkı yoğun ilgi gösterirken Edirneli kadınlar gönüllerince bir gün geçirdi.