KADINLARIN BAŞARISI TEŞVİK EKSİKLİĞİNİ KAPATTI

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, 1 milyar dolar ciroya sahip olan Şahinler Holding’in Edirne’de 3 bin kişiye istihdam sağlayan Modavizyon Fabrikası’nın ihracatını 2017 yılında yüzde 30 arttırdığını söyledi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Edirneli kadınların konfeksiyon alanında iş başarım oranlarının Türkiye’deki bir çok kentin çok daha üzerinde olduğunu bu durumunda kentteki teşvik eksikliğini kapattığını söyledi.

2018-01-16 11:32:05
KADINLARIN BAŞARISI TEŞVİK EKSİKLİĞİNİ KAPATTI

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Modavizyon Genel Müdürü Turgut Bakır, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile birlikte bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Türkiye’de tutunmakta zorlanan konfeksiyon sektöründe büyümeye ve Trakya’da yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi. Dünyaca ünlü markalar için ürettikleri ürünlerin dünyanın 88 farklı ülkesine gönderildiğini ifade eden Şahin, “Made in Turkey damgasıyla moda ürünlerimizin dünyanın dört bir yanına gidiyor olması bizim için muazzam bir gurur kaynağı. Kadınların Türkiye’de yüzde 40 oranıyla işgücüne en çok katıldığı il Edirne. Modavizyon 3 bin kadın çalışanıyla, ülkemizdeki dev kuruluşları geride bırakarak kadın istihdamında ilk 10 firma içine girdi.  ” dedi.

Kemal Şahin’in Edirne’ye önemli yatırımlar yaptığını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, “Böyle bir dönemde ihracatı yüzde 30 arttırmak kolay değil. Şahinler Holding’de işini severek yapan insanlar var. ‘Ne iş yaptığınız’ toplum için önemli değil, işinizi severek yapmanız önemli. Şahin’ler Holding’de herkes işini iyi yapmaya, severek yapmaya çalışıyor. Bugüne kadar kendileriyle çok keyifli bir çalışma yaptık. Fahri Hemşehrimiz olarak hemşehriliğin hakkını veriyor. Her iş adamı büyüyeceğini düşündüğü şehre yatırım yapar. Bağımsız stratejik pazar araştırması sunmada dünyanın önde gelen şirketi Euromonitor ‘Dünyanın en çok turist alan 100 şehri’ raporunu açıkladı. 2016 rakamlarına göre Edirne, 68 sırada yer aldı. Bu gerçekten avuçlar patlayıncaya kadar alkışlanması gereken bir durumdur. Bir önceki yıla göre 61’nci sıradan 68’e düştük ama Türkiye’de diğer kentlere baktığımızda Edirne yerini en sağlam şekilde koruyan kentlerden biri oldu. Euromonitor 2017’de, yakında bu rakamlarda açıklanır, gelecek vadeden Türkiye’deki tek şehir Edirne. Edirne’de teşvik yok ama Edirne insanının becerikliliği, gülümsemesi, işbirliği, Edirne’nin kent kimliği, birbiriyle ortak yaşama kültürü, kadınlarımızın konfeksiyon alanında iş başarım oranlarının Türkiye’deki bir çok kenttin çok daha üzerinde olması da bu teşvik eksikliğini kapatıyor” diye konuştu.

Basın toplantısının ardından fabrika gezisi yapılarak, katılımcılara işletme hakkında detaylı bilgiler verildi.