KALİTELİ SU İÇİN, HIZLI KUM FİLTRE HAVUZU ARTTIRILDI

2015-05-20 10:40:21
KALİTELİ SU İÇİN, HIZLI KUM FİLTRE HAVUZU ARTTIRILDI

Edirne Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü, Edirne halkının daha kaliteli içme suyu içebilmesi için Hızlı Kum Filtre Havuzlarını arttırdı.

Edirne halkına daha iyi hizmet sunabilmek için çabalayan Edirne Belediyesi, Edirne halkının içtiği suyun kalitesini arttırmak için çalışma başlattı. Edirne Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, İçme Suyu Arıtma Tesislerinde, Hızlı Kum Filtre Havuzlarını arttırdı. Arıtılmış su çıkış vanaları kapatan müdürlük yetkilileri, 30 ton 0,5-1,2mm tane çapında efektif çapı ise 0,5-0,90 mm aralığındaki kütlece yüzde 96 oranında silisyum dioksit(SİO2) içeren kuvarst filtre kumu Hızlı Kum Filtreleri Havuzlarına ilave edilerek ideal kum filtre yüksekliği oluşturdu. Hızlı Kum Filtreleri Havuzlarına ilave edilen kuvarst filtre kumlarının geri yıkama işlemleri yapılıp Hızlı Kum Filtreleri devreye alındı. Hızlı Kum Filtreleri havuzlarının performansını arttıran Su Kanalizasyon Müdürlüğü, içme suyunun kalitesinin daha da artmasını sağladı.