KAMUOYUNA DUYURULUR

2016-10-08 12:00:14
KAMUOYUNA DUYURULUR

KATILIM KOŞULLARINI YERİNE GETİRMEDİĞİ İÇİN DAVET EDİLMEDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilar, bir internet sitesinin Edirneli bir yayınevinin Edirne 4. Kitap Fuarı’na davet edilmemesi ile ilgili yaptığı habere cevap verdi. Söz konusu yayınevinin gerekli katılım koşullarını yerine getirmediğine dikkat çeken Bilar, “Geçen yıl açtığı stantta yayınevinin yayınladığı kitaplar dışında da kitap satışı yaptığı için bu yayınevi hakkında tutanak tutulmuştu. Bu yılda gerekli koşulları yerine getirmediği için davet edilmedi” dedi.

Türkiye’nin seçkin yazar ve yayınevlerinin eserleri okuyucularıyla buluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Edirne Kitap Fuarı’nın bu yıl dördüncüsünün gerçekleştirildiğini ifade eden Ender Bilar, bir internet sitesindeki iddialara da yanıt verdi. Edirneli yayınevinin gerekli koşulları sağlamadığı için fuara davet edilmediğini anlatan Bilar, “Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 07-16 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen Edirne 4. Kitap Fuarı’na Edirne Belediye Başkanlığı’nın düzenleme kurulu tarafından oluşturlan ve  25 maddeden oluşan Katılım Koşulları’nı sağlayan 41 yayınevi katılmıştır” diye konuştu.

2015 yılında düzenlenen 3.Kitap Fuarı’na katılan Edirneli 2, Edirne dışındanda 3 yayınevi olmak üzere toplam 5 yayınevi bu yılki fuara davet edilmediğini aktaran Bilar, “Edirneli iki yayınevinin kendi yayınları dışında yayınları sattığı tespit edilmiş ve yazı ile yayınevi uyarılmasına rağmen standında bulunan yayınevine ait olmayan kitapları satmaya devam etmiştir. Yine bu yayınevi yetkilisi, fuara katılan diğer bir yayınevi temsilcisi tarafından davranışlarından dolayı şikayet edilmiştir. Tüm bu bilgi ve belgeler fuar düzenleme kurulu tarafından değerlendirilmiş ve bu yılki fuara bahse konu olan yayınevi davet edilmemiştir. Bu yıl Edirne 4. Kitap Fuar’ına yüzü aşkın yayınevi talebi olmuş, kurulumuz da titiz çalışmayla seçici davranarak halkımıza daha güzelini yaşatmak için emek sarfetmiştir. Halkımızın yoğun ilgiside ilk günden itibaren bu titiz çalışmanın doğruluğunu göstermektedir.” dedi.