KAPIKULE TIR PARKI HİZMETE AÇILDI

2015-10-10 19:18:37
KAPIKULE TIR PARKI HİZMETE AÇILDI

Türkiye’nin en büyük sınır kapılarından biri olan Kapıkule yanında yapımı tamamlanan TIR parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. TIR parkının açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, TIR parkının Edirne için önemli bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Gürkan, TIR Parkı’nın yapımında emeği geçen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Fahri Edirneli Beratının verileceğini söyledi.

Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret AŞ (GTİ) tarafından yaptırılan ve Kapıkule Gümrük Kapısı önündeki TIR sürücüleri için modern ve güvenli bir bekleme alanı oluşturacak, 95 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen Kapıkule TIR Parkı; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile çok sayıda oda ve borsa başkanının katılımıyla hizmete açıldı.

GÜRKAN; “TIR KUYRUKLARI İLE GÜNDEME GELMEKTEN KURTULACAĞIZ”

Edirne’nin; sultanlar şehri, şehirlerin sultanı, bir payitaht, Osmanlı’ya 92 yıl boyunca başkentlik yapmış emperyal bir başkent olduğunu ifade eden Gürkan, “Fakat Edirne’nin son yıllarda ismi iki olumsuzlukla gündeme geliyor. Bunlardan biri nehir taşkınları, diğeri ise TIR kuyruklardır. Taşkın haberleriyle, ya da TIR kuyruğu haberleriyle Edirne’nin gündeme gelmesi Edirne’ye de, Edirnelilere de ciddi bir haksızlıktır.

Bugün geldiğimiz noktada taşkınlarla ilgili hem Edirnelilerin ısrarlı talepleri, hem bu taleplere karşı sessiz kalmayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun girişimleriyle Karaağaç baypas kanalı çalışmaları başladı. Umut ediyorum ki önümüzdeki günlerden itibaren Edirne’yi taşkınlarla yan yana gelmekten kurtaracağız” dedi.

Edirne’nin bir de TIR kuyruklarıyla gündeme geldiğini ifade eden Gürkan, “Edirne’nin ve Edirnelilerin bir belediye başkanı olarak ‘Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin bütçesinden TIR Parkı için ne kadar pay alabiliriz’ diye baktım. İlk başlarda biraz zorladım ama fark edemediğim bir şey oldu; TOBB’un başında bir Kayserilinin olduğu. Sonra Sayın Bakanım ve Sayın Valimle baş başa verdik. Dedik ki; ‘Biz Edirne’nin isminin kötü anılmasını engelleyelim, bu TIR parkının önünü açalım, yolunu açalım. Biz yolu açtık. TOBB tarafından Selimiye Vakfı kuruldu. Biz Edirne Belediyesi olarak, Edirne Valiliği olarak bu TIR Parkında hissedar olmadık ama kazanan Edirne oldu, Selimiye, Mimar Sinan oldu ve Türk milleti oldu” diye konuştu.

TOBB BAŞKANI M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU’NA FAHRİ EDİRNELİ BERATI

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Kayserili olduğuna değinen Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne kadar Kayserili değilsek de, ticaretten anlamasak de yine de Trakyalı’yız, Balkanlıyız, Rumeliliyiz kafamız çalışır. Eğer Kayserili gibi ticari beceri elde edemiyorsanız, bir Kayseriliyi Edirneli yapın. Şimdi 25 Kasım’da Edirne’nin kurtuluşunda Sayın Rİfat Hisarcıklıoğlu’na Fahri Edirneli beratını vereceğiz, kendileri de kabul etti. Aramıza hoş geldiniz, Edirne’ye hoş geldiniz Hisarcıklıoğlu.”