KARDEŞ ŞEHİR KIRCAALİLİ ÖĞRENCİLERDEN EDİRNE KEŞFİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın göreve gelmesinin ardından 14 Nisan 2015’te Edirne ve Kırcaali şehirleri arasında imzalanan kardeş şehir protokolü, iki ülkenin kültürel faaliyetlerine ivme katmaya devam ediyor. Kırcaali’den gelen 40 öğrenci Edirne’nin tarihi ve turistik mekanlarını keşfetti. Edirne Belediye Başkanı Gürkan, “Dostluk köprüleri sizlerin de sayesinde daha güçlenecek; bu kardeşlik geleceğe de taşınacak” dedi.

2019-05-30 13:01:24
KARDEŞ ŞEHİR KIRCAALİLİ ÖĞRENCİLERDEN EDİRNE KEŞFİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın göreve gelmesinin ardından 14 Nisan 2015’te Edirne ve Kırcaali şehirleri arasında imzalanan kardeş şehir protokolü kapsamında Kırcaalili öğrenciler her yıl olduğu gibi bu yılda Edirne’ye gelerek; 8 bin 300 yıllık tarihe sahip olan kentin tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfetti.

Kırcaali Belediyesi Kültür ve Eğitim Danışmanı Bayram Seyitali Hüseyin ile birlikte Edirne’ye gelen öğrencilerin ilk durağı Edirne Belediyesi oldu. Başkan Gürkan, öğrencilerle Belediye Meclis Salonu’nda bir araya geldi. Öğrenciler, Başkan Gürkan için mini bir konser vererek; kendi yörelerine ait şarkıları seslendirdi.

Başkan Gürkan,  “Sizler birer gönül elçisisiniz. İki ülke halkları arasında kurduğumuz dostluk köprüleri sizler sayesinde daha da güçlenerek geleceğe taşınacak. Sevgili dostum, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz’e ve tüm Kırcaalililere Edirne Halkı adına saygı ve selamlarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ardından söz alan Kırcaali Belediyesi Kültür ve Eğitim Danışmanı Bayram Seyitali Hüseyin, bir dönem daha belediye başkanı seçilen Başkan Gürkan’a yeni görevinde başarılar diledi. Kırcaali Belediyesi Kültür ve Eğitim Danışmanı Bayram Seyitali Hüseyin, “Kazanacağınızdan çok emindik. Çünkü Recep Gürkan, söz verir ve yapar. Umarım çocuklarımız iki ilke arasındaki köprüleri en sağlam şekilde atar” dedi.

Öğrenciler daha sonra Edirne Belediyesi Kent Müzesi ile Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ni ziyaret etti.